Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι πολίτες της Σάμου ψήφισαν Δήμαρχο και όχι Τουρίστα !


Το ιστορικό Καφέ "Da Capo" στο Κολωνάκι της Αθήνας









Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού "ΑΚΙΣ", προκύπτει ότι οι πληροφορίες που έχουμε επιβεβαιώνονται. 

Φαίνεται λοιπόν ότι ο κ. Δήμαρχος, συνεχίζει σχεδόν κάθε εβδομάδα να μετακινείται εκτός Σάμου, αφήνοντας πίσω του αντικαταστάτες. 

Αυτό βέβαια από μόνο του το στοιχείο δεν θα μπορούσε να αποτελεί θέμα αναφοράς, αν ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος δεν ήταν ο Δήμαρχος του Νησιού μας και ήταν ένας απλός πολίτης χωρίς υποχρεώσεις προς τους δημότες. 


Εκείνος βέβαια επέλεξε να ασχοληθεί με τα κοινά εδώ και πολλά χρόνια, αφού μονίμως ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. για το Νομό Σάμου και όταν μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών δεν του "βγήκε" κάτι τέτοιο, το γύρισε στην Αυτοδιοίκηση. 

Ας είναι, ας ασχοληθεί όμως ουσιαστικά ή έστω επιφανειακά και ας μην κάνει μόνο δημόσιες σχέσεις και "βόλτες". 

Τώρα πλέον εκ των πραγμάτων μετά τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, απώλεσε σημαντικό κομμάτι του προσωπικού του χρόνου μέσα από τον θεσμικό του ρόλο. 

Για όσο χρόνο ακόμα παριστάνει τον Δήμαρχο, τουλάχιστον ας φροντίσει να φαίνεται σαν Δήμαρχος, χωρίς βέβαια εμείς να έχουμε την προσδοκία ή την ψευδαίσθηση ότι θα είναι κιόλας. 

Προφανώς όμως οι πολίτες που τον ψήφισαν, θεωρούσαν αυτονόητο ότι θα βρίσκεται συνεχώς στο Νησί μας, για να δίνει μαζί με τους συνεργάτες του τις μάχες των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά να σχεδιάζει και να προετοιμάζει την επόμενη μέρα, σε μια Σάμο που έχει μείνει αρκετά πίσω στην ανάπτυξή της. 

Από ότι αποδεικνύεται όμως τίποτα δεν είναι αυτονόητο και οι Σαμιώτες και οι Σαμιώτισσες τον αντιλαμβάνονται σιγά σιγά. Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης όμως θα αργήσουν και εκτός της αναγκαίας υπομονής μας οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά, πριν τα αδιέξοδα που συσσωρεύονται, μας πνίξουν.   


Οι πολίτες αυτού του τόπου ψήφισαν Δήμαρχο 
και όχι Τουρίστα. 



Ας δούμε τι ακριβώς αναφέρει  μεταξύ άλλων, στο δελτίο τύπου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της "ΑΚΙΣ" κ. Αντώνης Σίμος:



ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   10ης Φεβ 2015 / B


ΘΕΜΑ: Οι Θέσεις της ΑΚΙΣ στη 2η και 3η /2015 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Καταψηφίστηκε ο ισολογισμός – απολογισμός οικονομικού έτους 2013, διότι στην έκθεση ελέγχου του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή σημειώθηκε αδυναμία συγκέντρωσης επαρκών και κατάλληλων ελεγκτικών τεκμηρίων και ως εκ τούτου η αδυναμία έκφρασης γνώμης αυτού.

Καταψηφίστηκε πρόταση γνωμοδότησης επί της συγχώνευσης του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Σάμου, καθώς και του υποβιβασμού των Δημοτικών Σχολείων Λέκκας και Βουρλιωτών.

Τέθηκε ζήτημα έγκρισης των συχνών ταξιδιών - απουσιών του κ. Δημάρχου, διότι εκ του νόμου δεν επιτρέπεται ο Δήμαρχος να απουσιάζει περισσότερο από 30 ημέρες συνολικά κάθε χρόνο χωρίς την άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος


Ας παρακολουθήσουμε τώρα βίντεο από τον κ. Γιώργο Αβραμίδη και το samossport, με ποιο τρόπο απάντησε ο Δήμαρχος στο θέμα αυτό και ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. 




Σχετικό παλαιότερο δημοσίευμά μας  Εδώ... και ακόμα "περιμένουμε" την απάντηση του κ. Δημάρχου Σάμου από 16 Σεπτέμβρη 2014. 


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: