Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Σάμος: Ένα δημοτικό συμβούλιο για τα μάτια του κόσμου…


Στο ονοματιζόμενο έκτακτο ΔΣ της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου, αποδείχτηκε πολύ σύντομα, όπως είχε πει και η "Ανατροπή", ότι αυτή η συζήτηση-ενημέρωση δεν έπρεπε να γίνει με αυτό τον τρόπο μεθόδευσης. Η υποκρισία συνεχίστηκε και ο δήμαρχος είπε περί μη υποκρισίας και απόφασής του για έκτακτο ΔΣ, που πάρθηκε την Τετάρτη. Πως η "Ανατροπή" (κατά τύχει;) την Τρίτη είχε στείλει δελτίο τύπου περί τακτικών και έκτακτων ΔΣ, αφήνεται ως ρητορική ερώτηση.

Πολύ γρήγορα φάνηκαν οι αδυναμίες, ενός τέτοιου δημοτικού συμβουλίου. Είχαν προσκληθεί πολλοί φορείς, αλλά δεν δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις σε όλους. Και ο ίδιος ο πρόεδρος είπε ότι η συζήτηση είναι προβληματική. Επίσης, είπε ότι θα σταματήσει την διαδικασία… κάτω εκεί είναι καφενείο.

Αυτά δεν γίνονται σε έκτακτο, πριν 3 ημέρες από την διαμαρτυρία, συμβούλιο, αλλά σε οργανωμένες και προετοιμασμένες συζητήσεις με ένα μόνο θέμα. Ενδεικτικό είναι ότι για 7 θέματα συζήτησης, που έλεγε η πρόσκληση, μόνο το πρώτο κράτησε πάνω από 3 ώρες… Άρα πως θα συζητιόντουσαν με τον ίδιο τρόπο όλα; Θα χρειαζόντουσαν τουλάχιστον άλλες 18 ώρες;

Οι συζητήσεις επί των συζητήσεων άρχισαν να μην έχουν νόημα. Η συζήτηση-ενημέρωση τελικά ήταν χωρίς ουσία και χωρίς όμως να δοθούν πειστικές απαντήσεις. Χωρίς να βρεθούν τρόποι, ώστε να λυθούν τα προβλήματα, και χωρίς προτάσεις άμεσης καλυτέρευσης της καθημερινότητάς μας. Μια συζήτηση που μας έδειξε ότι και πάλι δεν είμαστε σίγουροι για την πορεία των έργων.

Για το έργο «Αντιπλημμυρική Προστασία της παραλιακής ζώνης εντός ΧΖ Λιμένα Βαθέος και Αποκατάσταση της ΧΖ Λιμένα Βαθέος» ας κοιτάξουμε κάποιες χθεσινές πληροφορίες και ας αναρωτηθούμε αν διαφαίνεται η ολοκλήρωση των έργων πριν ή μετά το καλοκαίρι:

1. Η προβλεπόμενη περαίωση του έργου είναι στις 25/6/2015.

2. Όμως ο εργολάβος έχει εισηγηθεί παράταση μέχρι 30/10/2015.

3. Ο εργολάβος είπε ότι μέσα καλοκαιριού θα προσπαθήσει να έχει παραδοθεί το έργο (δηλαδή 15/7/2015;)

4. Επίσης, αναφέρθηκε ότι αν δεν εγκριθεί η συμπληρωματική χρηματοδότηση των 160.000€, τότε το έργο δεν μπορεί να τελειώσει.

5. Τέλος, είπε ότι στόχος είναι έστω και 1-2 μέρες πριν την Regatta, να έχουν τελειώσει όλα τα εμφανή σημεία του έργου. (Ενημερώνουμε ότι η Aegean Regatta θα έρθει στο Βαθύ περίπου στις 23 με 24 Αυγούστου)

Τελικά… ο μοναδικός σκοπός του έκτακτου αυτού δημοτικού συμβουλίου ήταν να εκτονωθεί ο κόσμος, και την Δευτέρα να έχει λιγότερη πίεση η διαμαρτυρία. Ελπίζουμε όλος ο κόσμος να είναι εκεί, και το μήνυμα να είναι ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει αυτοί που θέλουν την αλλαγή σε αυτό τον τόπο, να μπορούν να προγραμματίζουν τα πάντα, και να βρίσκουν λύσεις για μια καλύτερη καθημερινότητα.


  Σχετικό Δημοσίευμά μας: ΕΔΩ....!

Δεν υπάρχουν σχόλια: