Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σάμος: 16χρονος παράτυπος μετανάστης σε απόγνωση

Γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου


Φωτογραφία: Μανόλης Marg
16χρονος Αφγανός αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον αντιβραχίονα και την κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο θάλαμό του, στο Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών Σάμου στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα 14 Απριλίου. 

Η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το δωμάτιο, όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση τριών οχημάτων και προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, δεν επεκτάθηκε στους λοιπούς χώρους του Κέντρου και κατασβέστηκε μέσα σε διάστημα μιας ώρας

Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Σάμου όπου και εισήχθη στο χειρουργείο. Εκεί, μια ομάδα γιατρών περιποιήθηκε τα τραύματα και τοποθέτησε σε αυτά, ράμματα. Ο 16χρονος παραμένει σε νοσηλεία και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται μη ανησυχητική.

Ανησυχητικά ωστόσο είναι τα στοιχεία σχετικά με το ρεύμα της παράνομης μετανάστευσης προς τα Ελληνικά νησιά, το οποίο εμφανίζει διαρκώς αυξητικές τάσεις.

Κατά εκατοντάδες περνούν οι άνθρωποι της ανάγκης στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου που γειτνιάζουν με τη Τουρκία, σπρωγμένοι από εμπόλεμες καταστάσεις, κοινωνικοπολιτική αστάθεια, εξαθλίωση και πείνα. Το μεγαλύτερο όγκο παράνομα εισελθόντων προσφύγων, δέχονται τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σχετικό δημοσίευμά μας: Εδώ....!

Δεν υπάρχουν σχόλια: