Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Σάμος: Μεγάλο το μέτωπο πυρκαγιάς με απρόβλεπτες ζημιές


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην περιοχή «Τσίνκι» στο Ποτάμι Καρλοβάσου. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του "Σαμιακού Βήματος" Γεράσιμος Κοσμάτος, ένα τεράστιο μέτωπο από τον Άγιο Αντώνιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, απειλεί μέχρι αυτή την στιγμή μια ολόκληρη περιοχή. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι παρεμποδίζουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που συνεπικουρούνται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Σάμου και πολλούς εθελοντές πυροσβέστες με τα πυροσβεστικά τους οχήματα. Συντονιστής της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς ο Αντιπεριφεριεάρχης Σάμου κ. Κατρακάζος ο οποίος με το επιτελείο του παραμένει στην περιοχή.

Ο κ. Κατρακάζος μόλις ενημερώθηκε για το μέτωπο της φωτιάς επικοινώνησε με το καθ` ύλην αρμόδιο Υπουργείο και ζήτησε την άμεση αποστολή πυροσβεστικών αεροπλάνων. Το υπουργείο ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και έστειλε πυροσβεστικά αεροπλάνα τα οποία, ωστόσο, δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ο κ. Κατρακάζος δήλωσε τα εξής: «Τα αεροπλάνα ήρθαν γρήγορα. Έγινε μέριμνα να ανοίξει το αεροδρόμιο και το στρατός να έχει έτοιμα καύσιμα σε περίπτωση ανεφοδιασμού και από ότι και σεις βλέπετε κ. Γεράσιμε όλοι οι εθελοντές και όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι εδώ και προσπαθούν να φανούν χρήσιμοι. Το κακό είναι ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και χωρίς δυνατότητα άμεσης επέμβασης των επίγειων τμημάτων πυρόσβεσης. Αυτή τη στιγμή είναι δύο αεροπλάνα, ένα C 130 είναι σε επιφυλακή στην Αθήνα και ήρθε και ένα ελικόπτερο με 15 επίλεκτους που, αν χρειαστεί, θα βοηθήσουν».

Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Φωτεινή Θαλασσινού ενώ από την πρώτη στιγμή έσπευσε στην περιοχή και ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου (εδώ και πολλά χρόνια εθελοντής πυροσβέστης ο ίδιος) που συμμετέχει στην προσπάθεια κατάσβεσης. Στην περιοχή έχουν επίσης σπεύσει ο πρώην Δήμαρχος Καρλοβάσου κ. Παναγιώτης Λυμπέρης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλέκος Λυμπέρης, ο κ. Βαγγέλης Λυμπέρης, η δημοσιογράφος του «Σ.Β» Σταματία Ράπτη και άλλοι.

Δυστυχώς η φωτιά, που προκλήθηκε από αμέλεια πολίτη, έχει κάψει ένα από τα ωραιότερα σημεία βόρεια του καταρράκτη στο Καρλόβασι. Ευχή όλων μας να μην συνεχίσει το καταστροφικό της έργο σε μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους. Τέλος, το μέλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Στάντζος βρίσκεται από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην περιοχή βοηθώντας και εκείνος στο να φτάσουμε στον τελικό έλεγχό της.

http://samiakonvima.blogspot.gr/

Σχετικό δημοσίευμα: Εδώ...!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ελπίζω να τον πιάσουν αυτόν που το έκανε και να τον κάψουν ζωντανό!