Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο Μανόλης Βασιλειάς, νέο μέλος του Π.Σ της "Κοινωνικής Συμφωνίας"

Δελτίο Τύπου
Αθήνα 03-06-2015

Αναπλήρωση μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» αποφασίστηκε η αναπλήρωση του οργάνου με το πρώτο αναπληρωματικό μέλος, τον Μανόλη Βασιλειά.



Ποιος είναι ο Μανόλης Βασιλειάς:

Ο Μανόλης Βασιλειάς, γιος του Τζίμη Βασιλειά (χημικού) και της Μαρίτσας Παρασκευά, γεννήθηκε στη πόλη της Σάμου, στις 9 Μάη 1962 όπου και μεγάλωσε.

Έζησε πολλά χρόνια στην Αθήνα, όπου τελείωσε το 18o Λύκειο Πατησίων και το ΕΛΚΕΠΑ (Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών). Γνωρίζει Αγγλικά, έχοντας ταυτόχρονα πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

• Πρωτοστάτησε στις αρχές της δεκαετίας του 80, στην ίδρυση και ανάπτυξη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Σάμου σε όλο το νησί, αφού από τα μαθητικά του χρόνια, εντάχθηκε στη Νεολαία, εμπνευσμένος από τις αρχές του κινήματος αλλά και την προσωπικότητα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

• Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φαρμακουπαλλήλων Αθήνας και της Πανελλαδικής επιτροπής ΠΑΣΚΕ Φαρμακουπαλλήλων, όπου εργάσθηκε για 3 χρόνια περίπου στο Φαρμακείο ¨ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ¨ στην Αθήνα.

• Μέλος του Συλλόγου εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας και της Πανελλαδικής επιτροπής ΠΑΣΚΕ Τραπεζοϋπαλλήλων, όπουεργάσθηκε για 20 χρόνια, στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, σε καταστήματα του δικτύου και των κεντρικών γραφείων και αποχώρησε από αυτή, με το βαθμό του Τμηματάρχη.

• Στενός Συνεργάτης του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Παιδείας ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΣΕΝΗ.

Διετέλεσε επί σειρά ετών:

• Β΄ Γραμματέας της οργάνωσης ετεροδημοτών Σάμου

• Α΄ Γραμματέας της Τ.Ο Κολιάτσου,

• Μέλος του 5ου Τομεακού Γραφείου της Α΄ Αθήνας,

• Μέλος της μεγαλύτερης Νομαρχιακής Επιτροπής της χώρας, της Α΄ Αθήνας.


Συμμετείχε :

• στο Παγκόσμιο φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στη ΜΟΣΧΑ

• στο Συνέδριο για ¨το μέλλον & τις προοπτικές της κοινωνικής Ευρώπης¨ στο Παρίσι, των Σοσιαλιστικών κομμάτων, των πρωτευουσών της Ευρώπης.

• Σχεδόν σε όλα τα συνέδρια και στις συνδιασκέψεις του κινήματος και της Νεολαίας από το 1978 έως στις 1ο Μάρτη 2012.

Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002, συμμετείχε στην οργανωτική γραμματεία εκλογικού σχεδιασμού, χωρίς να είναι ο ίδιος υποψήφιος, του Συνδυασμού ¨ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ¨ του πρώην Νομάρχη Σάμου ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΡΛΑ.

Ασχολείται με το προγραμματισμό (ηλεκτρονικών υπολογιστών), αρθρογραφεί περιστασιακά σε εφημερίδες και περιοδικά στην Αθήνα και Σάμο, και είναι μέλος αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Τη τετραετία 2006 - 2010 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βαθέος Σάμου.

Για 4 χρόνια περίπου ήταν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β΄Αιγαίου.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010, εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου.

Στις 11 Μάρτη 2012, παραιτήθηκε από Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ μετά από 34 χρόνια αγώνων και προσφοράς.

Στις 14 Μάρτη 2012 υπέγραψε την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ στην Αθήνα.

Στις εκλογές 6 Μάη 2012, ήταν υποψήφιος Βουλευτής με τη 'ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" για τη Σάμο, την Ικαρία και του Φούρνους.

Μετά το Α' Συνέδριο, είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της "Κοινωνικής Συμφωνίας" και από τις 3 Ιούνη του 2015, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Από το 2000 κατοικεί μόνιμα στη Σάμο, και έχει ένα παιδί, τον αγαπημένο του ΟΡΦΕΑ ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑ.



Σχετικό Δημοσίευμά μας: Εδώ....!

Δεν υπάρχουν σχόλια: