Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης "ακουμπούν" στην Αντίσταση του Ελληνικού Λαού



ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ! 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ (CGT): ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;


Σε ένα συγκινητικό κάλεσμα ταξικής αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι σε Volkswagen, Bosch και άλλα γερμανικά συνδικάτα απευθύνονται προς τις ελληνίδες και τους έλληνες συνάδελφους τους : «Μην αφήσετε να σας εντυπωσιάσουν οι απειλές και η προπαγάνδα των γερμανών πολιτικών» !

Με ανοιχτή επιστολή τους οι εργαζόμενοι σε πολλούς σημαντικούς τομείς και επιχειρήσεις της Γερμανίας καλούν τους Έλληνες να μη λυγίσουν στις πιέσεις, να μην εντυπωσιαστούν από τις απειλές των γερμανών πολιτικών και να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στους εκβιασμούς Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

«Πείτε ΟΧΙ στη συνέχιση της κοινωνικής αποδόμησης», σημειώνουν.

Το κάλεσμα αλληλεγγύης των γερμανών εργαζομένων έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο αυτό που η ίδια η Καγκελάριος Μέρκελ παραδέχτηκε στην ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη (1/7) : Το «ελληνικό ζήτημα» είναι πρωτίστως πολιτικό για την ευρωζώνη ! Η αποστροφή αυτή του λόγου της Α. Μέρκελ , βεβαίως πέρασε στα «ψιλά» των ρεπορτάζ .

Εξάλλου και η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) καταδικάζει , την εκβιαστική πίεση των πιστωτών και εκδηλώνει για άλλη μια φορά την υποστήριξή του προς το ελληνικό λαό και τους έλληνες εργαζόμενους. Kαλεί δε τον εργατικό κόσμο στη προγραμματισμένη συγκέντρωση, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στη Πλατεία Δημοκρατίας και σε όλες τις διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία τις επόμενες ημέρες

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρη Ευρώπη «ακουμπούν» στην αντίσταση του ελληνικού λαού στους εκβιασμούς του ευρωδιευθυντηρίου, καθώς βιώνουν και οι ίδιοι τις επιπτώσεις της άγριας λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων.Μια προοδευτική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό θα αποτελέσει αναμφίβολα φάρο ελπίδας για τους λαούς της Ευρώπης κι αυτό είναι που τρέμουν οι «θεσμικοί» εκπρόσωποι των κυριάρχων οικονομικών ελίτ.

Ο σπουδαίος Ουρουγουανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Εντουάρντο Γκαλεάνο, είχε γράψει :«Κάθε άνθρωπος είναι τόσο μικρός όσο ο φόβος που αισθάνεται και τόσο μεγάλος όσο ο εχθρός που επιλέγει». Κι ο ελληνικός λαός καλείται με απαρχή την Κυριακή να ορθώσει το ανάστημα μπροστά στο κάλεσμα της Ιστορίας...

Για τη συνέχεια, κάντε "κλικ" πιο κάτω:

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ !

Ολόκληρο το μήνυμα αλληλεγγύης των γερμανών εργαζομένων έχει ως εξής:

«Οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών και ημερών δείχνουν: Η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ δεν θέλουν να αποδεχτούν τη δημοκρατική απόφασή σας της 25ης Ιανουαρίου 2015. Θέλουν να αναγκάσουν τη νέα κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει την παλιά, αποτυχημένη πολιτική των μνημονίων. Το προσωπικό πολλών επιχειρήσεων στη Γερμανία απεργεί επί του παρόντος: στους σιδηρόδρομους και στα ταχυδρομεία, στην Amazon, στην Πανεπιστημιακή Κλινική Charité στο Βερολίνο και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι εργαζόμενοι αυτοί αμύνονται ενάντια στην πολιτική λιτότητας των επιχειρήσεων και της γερμανικής κυβέρνησης. Μην αφήσετε να σας εντυπωσιάσουν οι απειλές και η προπαγάνδα των γερμανών πολιτικών και μέσων ενημέρωσης. Με το όχι σας στην υπαγορευμένη λιτότητα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δίνετε δύναμη και στους συνάδελφούς μας που απεργούν εδώ. Μαζί για μία δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη προς το συμφέρον των εργαζομένων! Υπογράφοντες: Οι συμμετέχοντες στο σημερινό (29-6-2015) συνέδριο εκπροσώπων του σωματείου μετάλλου IG Metall Salzgitter-Peine, το τοπικό κοινοβούλιο της οργάνωσης στο οποίο ανήκουν οι πρόεδροι των συμβουλίων εργαζομένων, οι διευθυντές των συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της MAN, της Alstom, της Volkswagen, της Bosch και του Χαλυβουργείου , αποφάσισαν ομόφωνα να υποστηρίξουν πλήρως το κάλεσμα των γερμανικών συνδικάτων προς τις ελληνίδες και τους έλληνες συνάδελφους. Εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση που αυτός νομιμοποίησε και εύχονται καλή επιτυχία με την απόρριψη της υπαγορευμένης λιτότητας».


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ (CGT): ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

To Ψήφισμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Γαλλίας ( CGT) αναφέρει:

''Ο Ελληνικός λαός δέχεται από τον Ιανουάριο, ανυπόφορες πιέσεις και εκβιασμούς από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, από τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Γιατί κάποιοι από αυτούς αρνούνται να αποδεχθούν την ετυμηγορία της κάλπης και την εκλογή μιας νέας δημοκρατικής κυβέρνησης που προτείνει αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στις πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλονται από το κόσμο του κεφαλαίου.

Από τον Ιανουάριο, ο νέος Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλει τα σχέδια λιτότητας που κατέστρεψαν οικονομικά εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Αντί της λιτότητας, προτείνει οικονομικά και κοινωνικά μέτρα, μεταρρυθμίσεις για μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου, σκοπεύοντας την επίτευξη μιας πραγματικής κοινωνικής δικαιοσύνης, με ίσα δικαιώματα, με πολιτική και δημοσιονομική διαφάνεια, έχοντας στόχο, με λίγα λόγια, την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά της 13ης σύνταξης, η ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών, η επίλυση των προβλημάτων της στέγασης και της εκπαίδευσης είναι μερικά από τα επείγοντα μέτρα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός.

Για να υπάρξει μια λύση, είναι απαραίτητη η αποδοχή ενός μορατόριουμ για την εξυπηρέτηση του χρέους, ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί οικονομικά η ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς το εμπόδιο της αποπληρωμής του χρέους.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς επιβύρανση του δημοσίου χρέους της χώρας είναι επίσης απαραίτητη.

Εδώ και μερικούς μήνες, ξεκίνησε μια "διαπραγμάτευση" μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, για να βρεθεί μια λύση σε αυτή την κρίση.

Εγιναν συμβιβασμοί, το χρονοδιάγραμμα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων άλλαξε.

Ωστόσο, μετά από όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις το τελεσίγραφο των Μέρκελ, Λαγκάρντ και Ολλαντ προτείνει ως μοναδική λύση την υποταγή στις απαιτήσεις των τραπεζών!

Η προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού είναι η πιο φυσιολογική διαδικασία! Και αυτό ακριβώς έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός διοργανώνοντας ένα δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.

Και όμως, και για άλλη μια φορά, αυτή η δημοκρατική πράξη αμφισβητήθηκε. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί αρμοδιότητά του να επιλέξει και το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα.

Πίσω από την πίεση που ασκείται στον ελληνικό λαό κρύβεται η θέληση να φιμωθούν όλοι οι πολίτες της Ευρώπης. Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να κάνουν την Ελλάδα ένα παράδειγμα για όλους όσους αντιτάσσουν στη λογική της λιτότητας μια άλλη επιλογή.

Η ίδια η αρχή της δημοκρατίας τίθεται έτσι υπό αμφισβήτηση!

Η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) καταδικάζει την εκβιαστική πίεση των πιστωτών και εκδηλώνει για άλλη μια φορά την υποστήριξή του προς το ελληνικό λαό και τους έλληνες εργαζόμενους.

Στην Ελλάδα όπως και στη Γαλλία, διεκδικούμε μια πραγματική κοινωνική δημοκρατία και ένα πολιτικό σύστημα που δίνει το λόγο στους εργαζόμενους στη δουλειά τους, στους πολίτες στις χώρες τους.

Για το λόγο αυτό, η CGT καλεί τον εργατικό κόσμο να συμετάσχει μαζικά στη προγραμματισμένη συγκέντρωση, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στη Πλατεία Δημοκρατίας και σε όλες τις διαδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη Γαλλία τις επόμενες ημέρες.''

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών, 30 Ιουνίου 2015

http://iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: