Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ο Εθισμός στη Σκέψη, Ιος της Δυστυχίας



Το έβδομο κατά σειρά Βιβλίο του Δρ. Γιώργου Πασχαλίδη, παρουσιάζουμε σήμερα, με τίτλο " ο Εθισμός στη Σκέψη, Ιός της Δυστυχίας ".

Αποτελεί κατά τη γνώμη μας, ένα από τα πιο σημαντικά του έργα του συγγραφέα, πρόκειται απλά για ένα Βιβλίο αριστούργημα. Εμείς στον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ" θεωρούμε οτι είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε κάθε σπίτι.


“Τα πάντα είναι ενέργεια και μόνο αυτό υπάρχει. Συντονίσου με την συχνότητα της πραγματικότητας που επιθυμείς και δεν μπορεί παρά να την αποκτήσεις.Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν πρόκειται για φιλοσοφία πρόκειται για φυσική”. (Αλμπερτ Αϊνστάιν)

“Όταν είμαστε δέσμιοι του τύπου μας τότε ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Χρησιμοποιώντας όμως δημιουργικά την σκέψη, μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο μας, την προσωπικότητά μας και εν τέλει την πορεία της ζωής μας”. (Γιώργος Πασχαλίδης)

Γιατί ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τη σκέψη του για να αποστασιοποιείται από την πραγματικότητα και όχι για να κατευθύνεται στην πραγματοποίηση μιας δράσης, μιας απόλαυσης;

Πως θα απεξαρτηθούμε από τους εθισμούς μας που όλοι αποτελούν πρωτίστως εθισμούς στη σκέψη; Πως αλλάζοντας τις σκέψεις μας θα αλλάξουμε τη λειτουργία της δομής του εγκεφάλου μας;

Γνωρίζοντας τον εαυτό μας και τους άλλους, μπορούμε πια να επέμβουμε στη συμπεριφορά μας και να την αλλάξουμε, αποφεύγοντας όλες τις παγίδες του στρές του τύπου μας.

Έτσι ο Α τύπος μαθαίνει να φεύγει από την ακρότητά του που είναι το στρες του πανικού, τα νεύρα και η βιασύνη. Ο Β τύπος μαθαίνει να εμποδίζει το στρες του φόβου να τον κατατρώει καθώς και την ανησυχία γαι το μέλλον. Ο Γ τύπος μαθαίνει να διαχειρίζεται το στρες εκτέλεσης του στόχου που τον διακατέχει λόγω πάθους και επιμονής-εμμονής.

Τώρα με το μοντέλο Πασχαλίδη δεν θα είμαστε πια έρμαια της βιολογικής λειτουργίας με την οποία γεννιόμαστε, μπορούμε να επιδράσουμε σε αυτή, ώστε να επέλθει ισορροπία στον οργανισμό μας και ευτυχία στη ζωή μας.

http://www.georgepaschalidis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: