Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Απόσπασμα από το DVD "ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΟΝ"


Σήμερα Κυριακή, σας παρουσιάζουμε από τον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ", ένα μικρό απόσπασμα από το υπέροχο DVD με τίτλο "ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΟΝ", του Dr Γιώργου Πασχαλίδη. 


Δεν υπάρχει σωματική αρρώστια χωρίς να την έχει δημιουργήσει η ψυχή, η σκέψη.

Πρέπει να μάθουμε μόνο να απολαμβάνουμε και όχι να χανόμαστε μέσα στη ζωή. Απλά να απολαμβάνουμε τη ζωή. Η ζωή δεν είναι πόλεμος. Γιατί συζητήθηκε και πιο μπροστά ότι είμαστε στρατιώτες. Ναι, γιατί μας είπαν ότι η ζωή είναι ένας πόλεμος κι εμείς πρέπει να πολεμάμε για να περάσουμε από τη ζωή. Όχι, απλά πρέπει να την απολαμβάνουμε τη ζωή. Γι’ αυτό μας δόθηκε. Δεν μας δόθηκε μόνο για πόλεμο και για αναπαραγωγή.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μου πει ότι έχει πρόβλημα υγείας και να είναι ευτυχισμένος. Είναι δυστυχισμένος. Η δυστυχία ποτέ δεν κατοικεί σε ευτυχισμένους ανθρώπους. Η αρρώστια ποτέ δεν έρχεται σε ευτυχισμένους ανθρώπους. Πρέπει να μάθουμε πραγματικά ένα. Όσοι μέχρι σήμερα έχουν πρόβλημα υγείας είναι καθαρά γιατί έφυγαν απ’ το δρόμο της ευτυχίας.

Και τι είναι ευτυχία; Ευτυχία είναι να αισθάνονται γεμάτοι και να εκπέμπουν. Και δεν μπορώ μέχρι σήμερα να δεχτώ κάποιους που μου λένε φταίνε οι απέναντι. Όχι. Αυτοί που έρχονται μπροστά μου αυτοί φταίνε. Αυτοί φταίνε που φτάνουν σ΄αυτή την κατάσταση. Ο ένας είναι πάντα που ξεκινάει για να δώσει για να δώσουν και οι άλλοι. Έμαθε ο καθένας, να προσπαθεί να αλλάξει τον άλλο, όχι να πάει δίπλα του.

Αυτό που έχω ανακαλύψει για τους Τύπους είναι η ανάλυση του κάθε χαρακτήρα, όχι μόνο του δικού μας αλλά και του απέναντί μας. Γιατί μέχρι τώρα την αγάπη, την ξέραμε και μας τη έδιναν σε σπόρο. Τώρα έχω ανακαλύψει τι λουλούδι είναι ο κάθε άνθρωπος και τι καλλιέργεια θέλει για να ευωδιάζει και όχι να κακοσμεί.

Αν είναι Β Τύπος ξέρουμε ότι βγάζει μια δικαιολογία και δεν πρέπει να τον πηγαίνουμε κόντρα, αν είναι Γ Τύπος ξέρουμε ότι έχει επιμονή και δεν θα υποχωρήσει ποτέ, δεν πρέπει να επιμένουμε ποτέ και έναν Α Τύπου αν δούμε ότι εκνευριστεί πρέπει να τον αφήσουμε για να μην τα πετάξει όλα και φύγει. Πλέον όσοι μάθουν σε ποιό τύπο ανήκουν και το χαρακτήρα τους και δεν προσπαθούν να αλλάξουν για να συμβιώσουν αρμονικά είναι πλέον καθαρό ότι δεν θέλουν να ζήσουν.

Λύνεται το πρόβλημα μέσα στους δικούς μας ανθρώπους, στους πιο έξω ανθρώπους κι αρχίζουμε πλέον να απολαμβάνουμε τη ζωή. Γιατί αν μέσα στην οικογένειά μας, στο φιλικό περιβάλλον και στο εργασιακό, ξέρουμε τι χαρακτήρα έχει ο καθένας, ξέρουμε πλέον να είμαστε μαζί τους και όχι να είμαστε “έξω” απ’ αυτούς και να είμαστε μόνοι μας. Γιατί αυτό που έχει συμβεί σήμερα στην ανθρωπότητα, είναι όλοι να είμαστε μόνοι μας. Μια ώρα την ημέρα, μισή ώρα την ημέρα, είναι η ευτυχία. Που θα πάμε κάπου, θα υποχωρήσουμε απλά για να απολαύσουμε τι; Τίποτα!

Μέσα στα βιβλία υπάρχει ερωτηματολόγιο που μπορεί κάποιος να βρει το χαρακτήρα και τον τύπο του κάθε ανθρώπου. Υπάρχει επίσης ομαδοποίηση των ασθενειών, των συμπτωμάτων, της γονιδιακής ρίζας – από ποιόν έχουμε πάρει. Μπορούμε να βρούμε το χαρακτήρα μας, τον Τύπο μας, πως σκεφτόμαστε και πως λειτουργεί το σώμα μας. Να φύγουμε πλέον από όλα τα προβλήματα. Να μπούμε πλέον στην ευτυχία!


http://www.georgepaschalidis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: