Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Στο ποδόσφαιρο, η εφαρμογή του Μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis.





Στις 27 Νοεμβρίου του 2013, σε ημερίδα της Αθλητικής Επιστήμης που διοργανώθηκε στη Λευκωσία, από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών, Διαιτητών και Προπονητών Κύπρου, παρουσιάστηκε η εισήγηση με τίτλο: «Τύποι και Άθλημα». 

Στην ημερίδα αυτή, ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης μίλησε για την εφαρμογή του Μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis στο ποδόσφαιρο. 

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο ποδοσφαιριστής, ανάλογα με τον τύπο του, να φτάσει στο μέγιστο της απόδοσής του, στο πώς ένας προπονητής μπορεί να οργανώσει καλύτερα την ομάδα του και στο πώς οι διαιτητές μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον αγώνα. 

Το Μοντέλο αποτελεί όχι μόνο ένα μοναδικό εργαλείο για υψηλές αποδόσεις, αλλά και το «κλειδί» για την κατάκτηση της κορυφής. Πρόκειται για μία καινοτόμο προπονητική προσέγγιση, επειδή συνδέει συγκεκριμένες θέσεις στο σύστημα της ομάδας με τον τύπο του αθλητή. 

Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που δίνει στον αθλητή τη δυνατότητα να ενισχύσει τις κλίσεις του και τις δυνατότητές του, για μια σωστή εξειδίκευση στον τομέα του. 


Επίσης, στην περίπτωση που ο αθλητής αγωνίζεται σε άθλημα ή θέση που δεν ταιριάζει στον τύπο του, του δείχνει πώς να ξεπεράσει τα αδύναμα σημεία του με άνεση, αλλά και πώς να φτάσει στην ίδια απόδοση που θα είχε στο άθλημα της κλίσης του, με άνεση και χωρίς πίεση. 

Δίνονται λύσεις στον προπονητή, ώστε να οργανώνει την ομάδα βάσει τύπων, τοποθετώντας τον κάθε παίκτη στην κατάλληλη θέση, προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: