Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Κολυμπώντας από την Τουρκία στη Σάμο



Μία ώρα περίπου χρειάστηκε η 45χρονη κολυμβήτρια και ακτιβίστρια Seda Kansuk για να πραγματοποιήσει τον διάπλου των στενών της Μυκάλης μεταξύ Σάμου και Τουρκίας, μεταφέροντας μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών.



Η Seda Kansuk ξεκίνησε απο το Εθνικό πάρκο της Τουρκίας λίγα χιλιόμετρα απο το Güzelçamlı, συνοδευόμενη απο δυο σκάφοι στις 08.20 το πρωί της Κυριακής. 

Στο ένα σκάφος είχαν επιβιβαστεί τα μέλη της ομάδας της (γιατρός, διασώστης) ενώ στο δεύτερο σκάφος βρίσκονταν δημοσιογράφοι, ο Δήμαρχος Κουσάντασι , η Αντιδήμαρχος και φίλοι της Σάμου που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Σάμου και Κουσάντασι.



Η 45χρονη αθλήτρια έχει πραγματοποιήσει επίσης τον διάπλου Τσεσμέ- Χίου ενώ στις 15 Αυγούστου θα περάσει απο την Αλικαρνασό στην Κώ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η θαλάσσια διαδρομή Τουρκίας - Μυτιλήνης και Τουρκίας Ρόδου που θα είναι και η μεγαλύτερη απόσταση που θα καλύψει με την ομάδα της.

Στην παραλία στην περιοχή "Κλίμα" την αθλήτρια και τον Δήμαρχο του Κουσάντασι, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ/Δ Παλαιοκάστρου κ. Γιώργος Ξαγοράρης.

Η Seda Kansuk στο παρελθόν έχει κολυμπήσει και στα στενά της Μάγχης απο την Γαλλία στην Αγγλία.


http://samostimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: