Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Σάμος: Και όμως τα κατάφεραν...




Το «Μαυρογένειο» Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου διοργάνωσε για 2η χρονιά τη μουσικοχορευτική παράσταση Ελληνικών παραδοσιακών χορών ‘ Ταξίδι στην Ελληνική Παράδοση - Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία’, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 7 το απόγευμα, στο κατάμεστο από θεατές αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χοροί απ’ όλη την Ελλάδα από τους μαθητές του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου, του 2ου Γυμνασίου Σάμου και του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Σάμου, καθώς και από χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος ‘Καπετάν Λαχανάς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας ‘ΕΙΡΗΝΗ’ και του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. Την επιμέλεια των χορών είχαν για το Λύκειο Ελληνίδων η δασκάλα χορού Ελευθερία Καραγεωργίου, για τον Καπετάν Λαχανά η δασκάλα χορού Αγγελική Κουλούρη, ενώ για τα τρία σχολεία, τον Πολιτιστικό Χώρας και τον ΧΟΡ.Ο.Σ ο εκπαιδευτικός και χοροδιδάσκαλος Μάκης Ευαγγέλου.

Η χορευτική βραδιά ξεκίνησε με τα μικρά παιδιά από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Χώρας-Ποτοκακίου ‘ΕΙΡΗΝΗ’ που θύμισαν στους μεγαλύτερους παιχνίδια και τραγούδια μιας ξεχασμένης εποχής. Συνέχισε το παιδικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων-Παράρτημα Σάμου με χορούς από την Ήπειρο και στη συνέχεια το 2ο Γυμνάσιο Σάμου παρουσίασε χορούς της Σάμου και της Ικαρίας.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ μας ταξίδεψε σε χορούς της Λήμνου, ενώ οι μαθητές του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ ξεσήκωσαν το κοινό με τους χορούς της Κρήτης. Χορούς της Μακεδονίας παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας ‘ΕΙΡΗΝΗ’ και χορούς της Σάμου και της Ικαρίας μαθητές και καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Σάμου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου ‘Καπετάν Λαχανάς’ έκλεισε την εκδήλωση με νησιώτικους χορούς.

Την παρουσίαση της βραδιάς έκαναν η εκπαιδευτικός κ. Αγγελική Λεβισιανού και το μέλος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Ευγενία Θέμελη. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Άννη Ανδρεάδη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευσης κ. Καλάργαλης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κ. Δημήτριος Ταμπαχανιώτης και ο διευθυντής του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου κ. Ευάγγελος Τσεσμελής.

Την επιμέλεια στον ήχο και τον φωτισμό είχε η μαθήτρια του ΕΠΑ.Λ Σάμου Μαρία Παπάζογλου, πολύτιμη ήταν η βοήθεια στη διοργάνωση του Υποδιευθυντή του ΕΠΑ.Λ Σάμου κ. Δημήτριου Χατζή, ενώ εμπνευστής της εκδήλωσης ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Ευθύμιος (Μάκης) Ευαγγέλου.

Η πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης απέδειξε πως επιτεύχθηκε ο στόχος του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου για ‘Ανοιχτό Σχολείο στην Κοινωνία’, ενώ άξιο λόγου είναι ότι οι περισσότεροι από διακόσιοι χορευτές χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά τόσο στους ίδιους όσο και στους παρευρισκόμενους.


Σχετικό δημοσίευμά μας: ΕΔΩ....!

Δεν υπάρχουν σχόλια: