Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Στην Στοκχόλμη τα προϊόντα της Σάμου




Με τοπόσημο Σαμιακής ταυτότητας συμμετείχε ο Δήμος Σάμου στη διεθνή έκθεση Mediterranean Panorama που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας 18-19 Μαρτίου 2017. 

Σε μια περίοπτη θέση και στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου ο Δήμος Σάμου προσέλκυσε το πλήθος των επισκεπτών αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Ένα από τα διαφορετικά στοιχεία αυτής της αποστολής ήταν η σύνδεση με τον πολιτισμό, την ιστορία, τη φύση αλλά και τα εξαίρετα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα κι ένα γαστρονομικό ταξίδεμα σε ένα σαμιακού προσανατολισμού μενού με δημιουργικές όμως εκφάνσεις που να προσεγγίζουν τις διατροφικές συνήθειες των Σκανδιναβών. 


Μερικά μόνο από τα πιάτα που γεύτηκαν οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να δουν από κοντά το περίπτερο της Σάμου ήταν: χοιρινό με σύκα και μανιτάρια ψημένο με γλυκό σαμιώτικο κρασί, κοτολέτα αρνιού με σαμιώτικο σταφύλι, γραβιέρα Σάμου και βότανα Σάμου, σαμιώτικο ντακάκι εμπλουτισμένο με μαρμελάδα από ντοματάκι Σάμου αλλά κι ένα μαγευτικό κριθαρώτο με γαρίδες και ούζο Σάμου. 

Πηγή έμπνευσης του Σαμιώτη executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Σάμου αλλά και η γαστρονομική ταυτότητα του νησιού εκφρασμένη με σύγχρονο δημιουργικό τρόπο και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές τάσεις διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: