Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Εγκριση αναπτυξιακού προγράμματος ειδικού σκοπού 2017 2010 στο Βόρειο Αιγαίο



Μετά τη συντονισμένη παρουσία και τη σειρά επαφών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, των πέντε Δημάρχων (Λέσβου: Σπύρος Γαληνός, Κω: Γιώργος Κυρίτσης, Χίου: Μανώλης Βουρνούς, Λέρου: Μιχάλης Κόλιας και Σάμου: Μιχάλης Αγγελόπουλος) και την υποβολή των πρώτων αναπτυξιακών σχεδίων από τους πέντε Δήμους, υπεγράφη την Παρασκευή η υπ.αριθμ. 57693 «Έγκριση Αναπτυξιακού Προγράμματος, ειδικού σκοπού Βορείου Αιγαίου 2017-2020» ύψους 25 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η ανάγκη του σχεδιασμού και υλοποίησης ενός ειδικού αναπτυξιακού για το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο είχε παρουσιαστεί και υποστηριχθεί στη συνάντηση των 5 Δημάρχων με τις εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον αρμόδιο Επίτροπο. 


Οι πέντε Δήμοι Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (που επίσης λαμβάνει 25 εκ. ευρώ), κατέθεσαν τις προτάσεις τους μετά από πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Χαρίτση στο τέλος Ιανουαρίου. 

Στις 14 Ιουνίου η αρμόδια Επίτροπος κα Κρέτσου θα επισκεφθεί τη Χίο και μετά τη Λέρο (Βόρειο και Νότιο Αιγαίο), στο πλαίσιο της σχετικής ανακοίνωσης και του σχετικού προγραμματισμού όπως αυτό ανακοινώθηκε στους 5 Δημάρχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: