Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

΄Εκθεση παιδικής ζωγραφικής




Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 η έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα: "Η Ευρώπη αναλογίζεται το παρελθόν της και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον". Η έκθεση παρουσιάζει 30 έργα παιδιών, τα οποία επιλέχθηκαν μετά από διαγωνισμό που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Η εκδήλωση πέρασε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το καλλιτεχνικό μέλλον των παιδιών καθώς και για το μέλλον τους ως Ευρωπαίοι πολίτες. Η εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Παραβρέθηκαν οι μικροί καλλιτέχνες, γονείς, δάσκαλοι, δημοσιογράφοι και πολίτες.

Την εκδήλωση τμήσαν με την παρουσία τους και σύντομους χαιρετισμούς ο κ Δημήτρης Σεβαστάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, η κα Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ και ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτές, και οι ζωγράφοι Γιώργος Σταθόπουλος και Σάββας Γεωργιάδης. 


Στην εκδήλωση χαιρετισμό απευθύναν επίσης ο κ. Χάρης Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, εκ μέρους του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, ο κ. Άρης Πετρουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η οποία στήριξε την εκδήλωση, καθώς και ο κ. Αυγουστής Κρούσης και η κα Ιωάννα Τσαχτσιρλή, που είχε την επιμέλεια της έκθεσης, από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας. 

Η έκθεση θα παραμείνει στο «Στέκι της Ευρώπης», στο κτίριο του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα μέχρι τις 22 Ιουνίου, και είναι ανοικτή για το κοινό κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο. Όσοι ενδιαφέρονται να την επισκεφτούν, παρακαλούνται να επικοινωνούν με την ασφάλεια του Γραφείου, στο 210 327 71000.

http://www.europarl.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: