Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΗΡΑΙΑ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ» 2017



Για 11η χρονιά το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» καταγράφει τη δημιουργική του πορεία, έχοντας κατακτήσει μια ευρύτατη αποδοχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 


Οι εκδηλώσεις του είναι σημείο αναφοράς σε Ελληνικά και διεθνή fora και μέσα και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στο νησί της Σάμου για να τις παρακολουθήσουν. Υπουργεία και κορυφαίοι οργανισμοί θέτουν υπό την αιγίδα τους και φέτος το Φεστιβάλ, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, η Εθνική Επιτροπή της Unesco, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Ξένα δίκτυα έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν το νησί και να καλύψουν τις πομπές των Ηραίων. Είναι ένα Φεστιβάλ το οποίο αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μέσα στους αιώνες και η μοναδικότητα των εκδηλώσεών του αναγνωρίζεται από όλους τους πολιτιστικούς φορείς.

Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ βρίσκεται σε ανοιχτή συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Μουσείο Ηρακλειδών με τα οποία προγραμμάτισε ήδη σειρά εκδηλώσεων. 

Συμμετείχε στη σύσκεψη που οργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού με τα καλύτερα Φεστιβάλ της χώρας, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και την καθιέρωση σταθερής και μόνιμης συνέργειας στον τομέα των εκδηλώσεων. 


Η μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών και οι εκατοντάδες εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα «ΗΡΑΙΑ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ» εγγυώνται για μια ακόμη φορά ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» διοργανώνεται από τον Δήμο Σάμου και υποστηρίζεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο Σάμου.



Σχετικό δημοσίευμά μας: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: