Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

«Δεν γινόταν να μην περάσω τελικό»

Αγώνας γεμάτος αγωνία ήταν ο πρώτος της Κλαούντια Πόλακ με την Εθνική ομάδα. Συμμετείχε στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό.


Στην πρεμιέρα της με το εθνόσημο, η Πόλακ κέρδισε το αρχικό στοίχημα, ξεπερνώντας τα 4.20μ. που ήταν το όριο πρόκρισης, παίρνοντας το εισιτήριο του τελικού. 

Με ατομικό ρεκόρ τα 4.25μ. η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη άφησε αρχικά τα 3.70μ. από όπου και ξεκίνησε ο αγώνας και στην συνέχεια άφησε και τα 3.85μ. Ξεκινώντας από τα 4.00μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη, συνέχισε στα 4.10μ. επίσης επιτυχημένα από την πρώτη προσπάθεια. 

Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε το θρίλερ των 4.15μ. και 4.20μ., τα οποία πέρασε με την τρίτη δίνοντας το πιο αίσιο τέλος στην κατάληξη. «Βασικά και στα δύο ύψη στα 4.15μ. και στα 4.20μ. μπήκα χαλαρή και στην αρχή φάνηκε ότι δεν τα έχω, λόγω του ότι τα θεωρούσα δεδομένα τόσες φορές που τα έχω περάσει, αλλά τελικά τίποτα δεν είναι δεδομένο! 

Η αλήθεια είναι ότι στη τρίτη προσπάθεια από τα δύο τελευταία ύψη, αυτό που είπα στον εαυτό μου ήταν δεν γίνεται να μην περάσω τελικό, πρέπει να περάσω και εκεί ήταν που μου έβγαινε η πιο σωστή τεχνική γιατί έμπαινα αποφασισμένη. Πάμε για τον τελικό τώρα πολύ δυνατά και ελπίζουμε στο βάθρο, ελπίζουμε γιατί όλες οι κοπέλες όπως φάνηκε είναι σε πολύ καλή κατάσταση». 

Χαρούμενος και ο κόουτς με την επιτυχία της αθλήτριας του μίλησε από την δική του οπτική για τον αγώνα στο Sportsfeed. «Μας έσκασε λίγο αλλά τα καταφέραμε! Δυσκολεύτηκα να βλέπω τα πατήματα της λόγω του ότι το στρώμα που έκανε τις προσπάθειες, κρυβόταν από αυτό του πρώτου γκρουπ. Ήταν λίγο χαλαρή στην αρχή αλλά μόλις μπήκε αποφασισμένη τα πέρασε.

Σίγουρα η πρόκριση βοηθάει τη ψυχολογία της, όπου κατά τη γνώμη μου επιτυχία στον τελικό θα είναι η εξάδα, μακάρι και παραπάνω. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας της, με τις υπόλοιπες κοπέλες να είναι πολύ πιο έμπειρες». Να υπενθυμίσουμε ότι τα μέτρα που θα χαρίσουν μετάλλια, βάση των χθεσινών δηλώσεων του Καραγιάννη είναι τα 4.45μ.


Σχετικά με την μεγάλη αυτή επιτυχία, ο ακαδημαϊκός Γιώργος Πασχαλίδης δήλωσε: Συγχαρητήρια στον αγαπημένο μου φίλο Μανώλη Καραγιάννη και την αθλήτριά του Κλαούντια Πόλακ  για την μεγάλη επιτυχία τους. Ο Μανώλης είναι ένας προπονητής που όποιον αθλητή και να αναλάβει αναδεικνύει τα δυνατά στοιχεία του και τον φτάνει στην κορυφή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: