Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ο Δρ. Γιώργος Πασχαλίδης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης στο Δουβλίνο (WCE 2017)




Την Κυριακή 16 Ιουλίου ο καθηγητής Γιώργος Πασχαλίδης θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο όπου και θα παραστεί στο Παγκόσμιο συνέδριο Εκπαίδευσης (WCE 2017) στην Ιρλανδία. 

Εκεί τη Δευτέρα θα παρουσιάσει την εργασία του με τίτλο « Preschoolers’ Adaptation and Integration in the Kindergarten, applying
the Tri-Anthropo-Type Paschalidis Model». 

Η παρούσα έρευνα εξετάζει την εφαρμογή του Μοντέλου Tri-Anthropo- Type Paschalidis στην επίτευξη ομαλής προσαρμογής και κοινωνικοποίησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας στο περιβάλλον του νηπιαγωγείου. 

Στην τάξη που έγινε η εφαρμογή υπήρχαν προβλήματα προσαρμογής που η διάρκειά τους συνεχιζόταν πέραν του συνηθισμένου χρόνου, δυσκολία κοινωνικοποίησης, έλλειψη συνεργασίας μεταξύ τόσο των παιδιών όσο και των γονέων/κηδεμόνων με την εκπαιδευτικό αλλά και έντονη επιθετικότητα μεταξύ των νηπίων. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας, όσον αφορά την ομαλή ενσωμάτωση των νηπίων με την εφαρμογή των αρχών του Μοντέλου έδειξε μεγάλη αλλαγή στις συμπεριφορές αλλά και στην διάθεση των παιδιών να παραμείνουν στο σχολείο και να συμμετέχουν δημιουργικά σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και χαράς.

Για περισσότερα: http://www.georgepaschalidis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: