Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Αιγαίο: Πρόσκληση για την αναβάθμιση των υποδομών υγείας


Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου ενεργοποιήθηκε για 3η φορά πρόσκληση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» για την αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η 1η πρόσκληση που είχε προϋπολογισμό 3.350.000 ευρώ ενεργοποιήθηκε το Μάρτιο του 2016 με χρονικό διάστημα υποβολής προτάσεων έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2016, στην οποία από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες δεν υποβλήθηκε καμία πρόταση.

Η 2η πρόσκληση είχε και πάλι προϋπολογισμό 3.350.000 ευρώ και προθεσμία λήξης υποβολής προτάσεων τις 9 Ιουνίου 2017. Στην πρόσκληση αυτή υποβλήθηκε μία μόνο πρόταση ύψους 450.000 ευρώ για αγορά στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο της Χίου, για την οποία τον Ιούλιο του 2017 εκδόθηκε από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σχετική απόφαση ένταξης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρούσας 3ης πρόσκλησης ανέρχεται στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν αξιοποιήθηκε από τους αρμόδιους φορείς της Υγείας στις δύο προηγούμενες προσκλήσεις.

Δικαιούχοι είναι και πάλι όλα τα νοσοκομεία των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την 10η Νοεμβρίου 2017.


Η κα. Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Είναι δεδομένο ότι τα νοσοκομεία των νησιών μας έχουν μεγάλες ανάγκες χρηματοδοτικών πόρων, ιδίως για να αποκτήσουν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Αξιοποιούμε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα και δίνουμε για άλλη μία φορά τη δυνατότητα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, που άλλωστε είναι για όλους μας σταθερό ζητούμενο. Αναμένουμε την ανταπόκριση των καθ’ ύλην αρμοδίων φορέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: