Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

4η Διάσκεψη Φορέων για την ανάπτυξη στη Μαύρη Θάλασσα



Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου εκπροσωπώντας τη CPMR με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Επιτροπής για τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, μίλησε σήμερα στην 4η Διάσκεψη Φορέων για την ανάπτυξη στη Μαύρη Θάλασσα με τίτλο: «Συνδέοντας την περιοχή μέσω θαλάσσιας και ναυτιλιακής συνεργασίας», που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κυβέρνηση της Γεωργίας στην πόλη Μπατούμι.

Πρόκειται για το σημαντικότερο φόρουμ θεσμικών και ιδιωτικών φορέων της Μαύρης Θάλασσας και έρχεται ως συνέχεια των τριών προηγούμενων που οργανώθηκαν στο Βουκουρέστι (2014), στη Σόφια (2015) και στην Οδησσό (2016). Μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται είναι η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η βιώσιμη αλιεία μικρής κλίμακας.

Στην ομιλία της η κα. Καλογήρου επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των θαλάσσιων μεταφορών μέσα στις πολιτικές της Ε.Ε., με στόχο την ενίσχυση των νησιών και των απομακρυσμένων περιφερειών. Ιδιαιτέρως τόνισε την ανάγκη σταθερής διασύνδεσης της Μαύρης Θάλασσας με τη Μεσόγειο, ώστε να εδραιωθούν σταθερές εμπορικές και τουριστικές συνεργασίες.  

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Μπατούμι, η κα. Καλογήρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη της Αυτόνομης Περιφέρειας της Αζάρας, κ. Zurab Pataradze στο γραφείο του, όπου συζήτησαν δυνατότητες συνεργασίας των δύο περιφερειών, ενώ στο περιθώριο της διάσκεψης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη της Γούρια, κ. Merab Chanukvadze, το Γενικό Γραμματέα του BSEC Πρέσβη, κ. Μιχάλη Χρηστίδη και την εκπρόσωπο του Marine Cluster κα. Ilze Atanasova, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: