Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Σάμος: Χοροί από τον ορεινό κ’ τον πεδινό όγκο της Πέλλας



Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με θέμα «Χοροί από τον ορεινό και τον πεδινό όγκο της Πέλλας» και εισηγήτρια την κ. Έλλη Θεοδώρου.



Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 στην αίθουσα του ΧΟΡ.Ο.Σ στη ‘Samos Marina’ Πυθαγορείου και η κ. Θεοδώρου παρουσίασε χορούς της Πέλλας καθώς και στοιχεία για τα έθιμα, τις ενδυμασίες και το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής.

Η Έλλη Θεοδώρου με την εισήγηση της ‘μάγεψε’ τους χορευτές του Ομίλου μας, του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου, των Συλλόγων Χώρας, Μαραθοκάμπου, Κουμαιΐκων αλλά και πλήθος άλλων χορευτών.


Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά την κα Έλλη Θεοδώρου για την εισήγηση της καθώς και όλους όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο, και εύχεται σε όλους μια υπέροχη νέα χορευτική χρονιά για την περίοδο 2017-2018.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η έναρξη των Τμημάτων Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στην πόλη της Σάμου, τη Μαρίνα Πυθαγορείου και τον Παγώνδα, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από την Τρίτη 26/09.

Μέχρι τότε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ σας περιμένει όλους στην 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο, το Σάββατο 16/9 στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου, σε μια μουσικοχορευτική παράσταση που συμμετέχουν χορευτικά από την Αραβησσό Πέλλας, τη Μύκονο, τη Σκάλα Ωρωπού καθώς και τοπικά χορευτικά του νησιού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: