Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Βrand name μακροζωίας στα προϊόντα της Ικαρίας


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απηύθυνε χαιρετισμό στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος, με θέμα «Μακροζωία: ένας ρεαλιστικός στόχος».

Η Περιφερειάρχης, εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών και ειδικά του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Καθηγητή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα υποστηρίξουν τις ειδικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το νησί της Ικαρίας, το οποίο ανήκει σε μία από τις πέντε «μπλε ζώνες» της γης με τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροβιότητας. Πιο συγκεκριμένα, η κα. Καλογήρου είπε μεταξύ άλλων:


«Το θέμα της μακροζωίας που γεωγραφικά στη χώρα μας συνδέεται με ένα από τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την Ικαρία, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον που εκτείνεται και πέρα από τις επιστημονικές ερμηνείες και αναζητήσεις. 


Συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, για τη χώρα μας η Ικαρία, γίνεται γνωστή ως το νησί της μακροζωίας και ακόμα και τα παραγόμενα προϊόντα έχουν όνομα (brand name) που σχετίζεται ακριβώς με αυτό το ειδικό χαρακτηριστικό.

Πάνω σε αυτό το δεδομένο εξελίσσονται ειδικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και είναι αυτονόητο ότι τα συμπεράσματα ενός διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την προσπάθεια.

Η επιστημονική τεκμηρίωση παρέχει νέες ευκαιρίες, που μαζί με την καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση απαντούν στο μεγάλο ζητούμενο της δημιουργίας θέσεων εργασίας σε ένα απομακρυσμένο ακριτικό νησί και βάζουν προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ευημερία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: