Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Σάμος: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. 


Ο εορτασμός της εθνικής επετείου συμβάλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, καθώς και τους αγώνες των λαών για δημοκρατία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Προβάλει αξίες θεμελιώδους σημασίας, όπως η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ορίζουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Σάμου (Πρωτεύουσα του Νομού):

Α) Γενικό σημαιοστολισμό από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017.

Β) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017. 

Για τη συνέχεια, κάντε "κλικ" πιο κάτω: 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

" Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις Δημόσιες υπηρεσίες και στα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

" Ώρα 11:30: Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λύκειο Ελληνίδων, Οδηγούς και Προσκόπους στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους και παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του Νομού.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017


" Θούρια και εμβατήρια από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλεως.

" Ώρα 09:00 : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

" Ώρα 10:30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου (πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25).

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό, που θα οριστεί από τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

" Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτή Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Δήμαρχο Σάμου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών. 

Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (1. Π.Ε.Α.Ε.Α., 2. Π.Ο.Α.Ε.Α., 3. Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.)

v Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

v Εθνικός Ύμνος.

" Ώρα 11:30: Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου, μαθητών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Εθελοντριών Αδελφών του Ε.Ε.Σ. και τμημάτων του Στρατού Ξηράς.

" Ώρα 17:30 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: