Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ικαρία: Ψεκασμοί συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς



Στην Ικαρία οι ψεκασμοί συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς ολοκληρώνονται το Σάββατο 14/10/2017. Στις ενταγμένες ελαιοκομικές περιοχές, πραγματοποιήθηκαν 1 τοπικός και 2 γενικοί δολωματικοί ψεκασμοί, αναλόγως του δακοπληθυσμού, με εγκεκριμένα σκευάσματα.

Η συγκομιδή βρώσιμου και ελαιοποιήσιμου καρπού μπορεί να ξεκινήσει με την ωρίμανση του (αλλαγή χρώματος), από την ημερομηνία που αναγράφεται στον παρακάτω πίνακα, ανά τοπική ή δημοτική κοινότητα. 


Για όσες περιοχές δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα δεν υπάρχει περιορισμός. Όμως στην περίπτωση που οι παραγωγοί έχουν προβεί από μόνοι τους σε ψεκασμούς, θα πρέπει να τηρήσουν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του σκευάσματος.

Επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί θέλουν να συγκομίσουν όψιμα, πρέπει να συνεχίσουν από μόνοι τους τις επεμβάσεις φυτοπροστασίας, γιατί οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ευνοούν την ανάπτυξη του δακοπληθυσμού.

Διευκρινίζουμε ότι η τήρηση του χρόνου αναμονής αποτελεί ευθύνη του παραγωγού και δεν υπάρχει περιορισμός στην ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των ελαιοτριβείων.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΝΑ ΤΟΠΙΚΗ ή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Καρκινάγρι από 27 Οκτωβρίου2016

Εύδηλος, Αρέθουσα, Καραβόσταμο Αγ. Κήρυκος, Χρυσόστομο, Πλαγιά από 29 Οκτωβρίου2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: