Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Εκλογές στο Επιμελητήριο Σάμου



Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Σάμου ανακοινώνει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου θα διεξαχθούν ως εξής: 


Ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών:

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και από ώρα 09.00 έως 18.00. 


Για περισσότερα κάντε "κλικ" πιο κάτω:


Εκλογείς

Σύμφωνα με το άρθρο 3γ του Ν. 2081/92 όπως ισχύει οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο για όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό και με το σύστημα της απλής αναλογικής. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη των Επιμελητηρίων, εφόσον είναι ταμειακώς ενήμερα και έχει παρέλθει τουλάχιστον ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, ως εξής:

α. Κάθε μέλος, φυσικό πρόσωπο μία (1) ψήφο.

β. Κάθε προσωπική εταιρεία μέχρι δύο (2) ψήφους ως εξής:

(αα) Για τις ομόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων της, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

(ββ) Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους είτε δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων είτε του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

γ. Κάθε εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) μέχρι δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

δ. Κάθε μονοπρόσωπη ΕΠΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

ε. Κάθε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ) τρεις (3) ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

στ. Κάθε ΙΚΕ δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

ζ. Κάθε μονοπρόσωπη ΙΚΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

η. Κάθε υποκατάστημα, μία (1) ψήφο, αυτή του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού.

θ. Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

ι. Κάθε συνεταιρισμός, δύο (2) ψήφους, αυτές του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι του μέλη του ΔΣ.»

Τα νομικά πρόσωπα, που οι εκπρόσωποί τους δεν καταχωρούνται αυτεπάγγελτα στους εκλογικούς καταλόγους, πρέπει να υποβάλουν τις εξουσιοδοτήσεις για τους εκπροσώπους τους, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, υπογεγραμμένες αναλόγως από τον διαχειριστή ή τον πρόεδρο ή τον διευθύνοντα σύμβουλο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3γ του ν. 2081/1992 το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 22 του ν. 3419/2005 μέχρι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 στην εκλογική επιτροπή.

Κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει. Σε περίπτωση ασκήσεως περισσοτέρων επαγγελμάτων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο, ή την ίδια επιχείρηση το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία της κατά δήλωση επιλογής του

Το δικαίωμα ψήφου ασκείται προσωπικά. Στερούνται του δικαιώματος ψήφου όσοι έχουν στερηθεί αμετακλήτως τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή, όσοι τελούν υπό δικαστική απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη, όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, αισχροκέρδεια, νοθεία, απιστία, ψευδορκία, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, δόλια χρεοκοπία, λαθρεμπορία, τοκογλυφία, παράβαση των άρθρων 336 και 353 του Ποινικού Κώδικα ή για παραβάσεις του νόμου περί εμπορίας ναρκωτικών και εφόσον οι σχετικές ποινές είναι καταχωρισμένες στο απόσπασμα του ποινικού μητρώου, σύμφωνα με το άρθρο 577 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως σε ποινή φυλάκισης για παράβαση της νομοθεσίας που διέπει τις ανώνυμες εταιρείες, της τελωνειακής νομοθεσίας ή για παράνομη άσκηση εμπορικού επαγγέλματος ή για παραβάσεις των διατάξεων του ν. 936/1979 (ΦΕΚ 144 Α΄) και δεν έχουν παρέλθει τέσσερα έτη από την αποκατάστασή τους, όσοι έχουν κηρυχθεί, τελεσιδίκως, σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχουν αποκατασταθεί ή οι επιχειρήσεις τους τελούν υπό αναγκαστική εκκαθάριση. 


Οι προσωρινοί εκλογικοί κατάλογοι θα κυρωθούν την 15/11/2017 (Τετάρτη) και θα εκτίθενται στο κατάστημα του Επιμελητηρίου στις 16/11/2017 Πέμπτη, 17/11/2017 Παρασκευή και 20/11/2017 Δευτέρα 

Εντός τριών (3) ημερών από την λήξη της προθεσμίας της εκθέσεως οι έχοντες αντιρρήσεις κατά των καταλόγων δύναται να υποβάλλουν ενστάσεις στην εκλογική επιτροπή που κοινοποιούνται με δικαστικό επιμελητή. 23/11/2017 (Πέμπτη) 

Η εκδίκαση των ενστάσεων και κύρωση των οριστικών καταλόγων θα γίνει την 27/11/2017 (Δευτέρα)
Υποβολή εξουσιοδοτήσεων για εκπροσώπους μέχρι 08/12/2017 (Παρασκευή)
Οριστικοί εκλογικοί κατάλογοι μετά την υπόδειξη εκπροσώπων την 11/12/2017 (Δευτέρα)

ΕΚΛΟΓΙΜΟΙ

Εκλόγιμοι είναι όσοι έχουν τα προσόντα του εκλογέα και διετέλεσαν μέλη του Επιμελητηρίου τουλάχιστον για τρία χρόνια, είτε ατομικά είτε ως μέλη προσωπικών εταιρειών ή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης ή διοικητικών συμβουλίων ανωνύμων εταιρειών, ή συνεταιρισμών, ή ως εκπρόσωποι υποκαταστημάτων ελληνικών ή αλλοδαπών επιχειρήσεων. Δεν είναι εκλόγιμοι όσοι είναι συνταξιούχοι.

Δεν ανακηρύσσεται υποψήφιος όποιος περιλαμβάνεται σε περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια συνδυασμών υποψηφίων.

Το ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν (1) υποψήφιο από κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου. Ο αριθμός των υποψήφιων ανά συνδυασμό από κάθε φύλο ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας κατατίθενται κατά συνδυασμό, με αίτηση από τον επικεφαλής αυτού μέχρι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Στην αίτηση κάθε υποψηφίου επισυνάπτεται γραμμάτιο εισπράξεως από το ταμείο του Επιμελητηρίου ποσού πενήντα ευρώ (50,00 €) και συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση (του ν. 1599/1986), ότι ο υποψήφιος πληροί τις προϋποθέσεις της παραγράφου 4 του άρθρου 3γ του 2081/1992 και δεν εμπίπτει στα ασυμβίβαστα που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του ιδίου άρθρου, που προστέθηκε με το άρθρο 22 του ν. 3419/2005.

Η ανακήρυξη των υποψηφίων από την Εκλογική Επιτροπή και η ανάρτηση της απόφασης θα γίνει την Δευτέρα 27/11/2017 (Δευτέρα)

Η υποβολή των ενστάσεων κατά της ανακήρυξης των υποψηφίων θα γίνεται έως και την 30/11/2017 (Πέμπτη)

Η εκδίκαση των ενστάσεων και η σύνταξη και κύρωση του οριστικού καταλόγου υποψηφίων καθώς και η απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής για τον καθορισμό του τύπου των ψηφοδελτίων θα γίνει την 04/12/2017 (Δευτέρα)

Ορισμός τύπου του ψηφοδελτίου, 04/12/2017 (Δευτέρα)

    Δεν υπάρχουν σχόλια: