Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ενεργοποίηση 2 προσκλήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Π.Β. Αιγαίου για την ψηφιοποίηση αρχείων



Με απόφαση της Περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου ενεργοποιούνται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, 2 προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για την Εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής προβολής των πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι προσκλήσεις αφορούν τους εξής τομείς:


  • · «Εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην καταγραφή και την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς για ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής των πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας (ΟΧΕ)», προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, με δικαιούχους το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους Δήμους Αγίου Ευστρατίου, Ικαρίας, Λήμνου, Οινουσσών, Φούρνων Κορσεών και Ψαρών και λοιπούς αρμόδιους φορείς.
  • · «Ενίσχυση των φορέων πολιτισμού της Περιφέρειας, για ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής των πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας», προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, με δικαιούχους το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους Δήμους Λέσβου, Σάμου και Χίου και λοιπούς αρμόδιους φορείς. 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: 

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να χρηματοδοτήσουμε με 3,6 εκατομμύρια ευρώ την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η ανεκτίμητη πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά αποτελεί “πλούτο” που μαζί με τους όρους της σύγχρονης εποχής μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο ιστορικός και πολιτιστικός τουρισμός.

Η αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων της τεχνολογίας για την καταγραφή, τη μελέτη, την προβολή και την εν γένει αξιοποίηση της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας ενός εκάστου των νησιών μας.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους, στους επισκέπτες των νησιών μας αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, να έχει πρόσβαση σε αυτά μέσω ενός τάμπλετ, ενός έξυπνου τηλεφώνου και άλλων εφαρμογών της σύγχρονης τεχνολογίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: