Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Εκδήλωση ειδικής προβολής της Σάμου ως τουριστικού προορισμού


Ο Δήμος Σάμου, με αφορμή την συμμετοχή του στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2018» στην Κύπρο, διοργάνωσε εκδήλωση ειδικής προβολής της Νήσου Σάμου ως τουριστικού προορισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου).

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου 2018 στην πρεσβευτική κατοικία στη Λευκωσία, παρουσιάστηκε η πολιτιστική, ιστορική και περιβαλλοντική κληρονομιά της Σάμου, δηλαδή όλα αυτά που καθιστούν τη Νήσο Σάμο τουριστικό προορισμό υψηλής αξίας και μοναδικής αισθητικής.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ηλίας Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου, κ. Θεόδωρος Θαλασσινός.

Παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι του τουριστικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ACTA, κ. Βασίλης Σταματάρης και ο Γενικός Διευθυντής του ACTA, κ. Γιάννης Μιχαηλίδης.

Το νησί είναι παγκοσμίως γνωστό για το γλυκό μοσχάτο κρασί του «Νέκταρ», την οργιώδη βλάστηση και τα τουριστικά αξιοθέατά του, αλλά και για τις προσωπικότητες που έδωσε στην ελληνική ιστορία όπως τον μαθηματικό–φιλόσοφο Πυθαγόρα, τον φιλόσοφο Επίκουρο, τον αστρονόμο Αρίσταρχο και τον αρχιτέκτονα–μηχανικό Ευπάλινο. Επίσης, στη Σάμο παρήχθησαν τα πρώτα χάλκινα αγάλματα και τα αγγεία της Σάμου που ήταν ξακουστά το 550 π.Χ..

Οι ομορφιές και οι προορισμοί της Νήσου Σάμου παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση από τον Δημοτικό Σύμβουλο και εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού, κ. Ιωάννη Μανδουραράκη, ενώ τα γνωστά και εξαιρετικά κρασιά της Σάμου παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή Εμπορίας Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, κ. Τίτο Φρατζή.

Ακολούθησε δεξίωση κατά την οποία οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα φημισμένα σαμιώτικα κρασιά και διάφορα κοκτέιλ με βάση το γλυκό σαμιώτικο κρασί.

Τέλος, ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός ότι φέτος ξεκινάει η απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας Κύπρου – Σάμου, μετά από πρωτοβουλία του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Κύπρου «TOP KINISIS», χάριν στις ενέργειες του Εκτελεστικού Πρόεδρου του, κ. Άκη Κελεπέσιη σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του νησιού. Τα απευθείας δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2018 και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Κύπριους ταξιδιώτες για τον πανέμορφο αυτό προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: