Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Στην Σάμο, ο διευθυντής του τμήματος διεθνών σχέσεων του CERN Εμμανουήλ Τσεσμελής.







Την Πέμπτη 31 Μαΐου, το Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια φιλοξενεί το διευθυντή του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων του CERN, Εμμανουήλ Τσεσμελή.

Η ομιλία του κου Τσεσμελή με τίτλο: “CERN- Πυλώνας επιστήμης, τεχνολογίας εκπαίδευσης και συνεργασίας» θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου.

Έχοντας ιδρυθεί το 1954, το CERN αποτέλεσε από τις πρώτες προσπάθειες Ευρωπαϊκής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα διεθνούς συνεργασίας. Πάνω από 60 χρόνια μετά, το CERN είναι το μεγαλύτερο εργαστήριο του κόσμου για την βασική έρευνα της φυσικής. 

Κάθε χρόνο φιλοξενεί περισσότερους από 13.000 επιστήμονες και μηχανικούς από όλο τον κόσμο οι οποίοι συμμετέχουν σε κάποιο από τα πειράματα, εργάζονται σε ένα από τα δεκάδες μηχανολογικά και τεχνικά project ή διεξάγουν έρευνα στη θεωρητική φυσική. 

Η ομιλία θα παρουσιάσει τα κυριότερα σημεία γύρω από την βασική επιστήμη που μελετούμε στο CERN, την καινοτομία στον χώρο της τεχνολογίας και την προχωρημένη επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση που προσφέρει το CERN μέσα σε ένα πραγματικά διεθνές περιβάλλον συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: