Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ: Ψήφισμα Συμπαράστασης στους Εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»



Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην 48ωρη Απεργία και τις προγραμματισμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (30 & 31 Αυγούστου), που εδώ και χρόνια πλήττονται από τα αποτελέσματα της εφαρμογής των αντικοινωνικών και δογματικών νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών.



Πιο συγκεκριμένα ζητάμε:
Άμεση χρηματοδότηση των προγραμμάτων, καταβολή των δεδουλευμένων και εργασιακή εξασφάλιση των εργαζομένων, όπως δικαιούνται μετά από 8 και πλέον χρόνια συνεχούς εργασίας, διότι το έργο που παρέχουν είναι μόνιμο και απαραίτητο για μια κοινωνία που φροντίζει για τις ανάγκες όλων των μελών της ειδικά των ευάλωτων ομάδων.

Δημιουργία μόνιμων δομών δημοσίου χαρακτήρα και ενσωμάτωση σε αυτές, όλου του έμπειρου προσωπικού που ήδη εργάζεται στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι».


Άμεση επίλυση του ειδικότερου θέματος που έχει προκύψει για τους εργαζομένους στο Πρόγραμμα του πρώην Δήμου Πυθαγορείου και έχει οδηγήσει να είναι απλήρωτοι οι εκεί εργαζόμενοι για 23 μήνες. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να υφίστανται ολιγωρίες και παραβλέψεις των διοικήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: