Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ισπανοί αξιωματούχοι παραιτούνται των αποζημιώσεών τους


Αρκετές δεκάδες πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Ισπανία παραιτήθηκαν της αποζημίωσης που συνέχιζαν να λαμβάνουν ενώ είχαν σταματήσει να κατέχουν θέση ευθύνης, με αποτέλεσμα το ποσό που εξοικονομούν τα κρατικά ταμεία να ξεπερνά τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Σε σύνολο «85 προσώπων που δικαιούνταν να λαμβάνουν οικονομική αποζημίωση, μόνο 21 μεταξύ αυτών αποφάσισαν να συνεχίσουν να τη λαμβάνουν», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πρώην αυτοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, στην πλειοψηφία τους, ήταν μέλη της πρώην σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. Ήδη υπό την πρώην κυβέρνηση Θαπατέρο, τα μέλη της ισπανικής κυβέρνησης είχαν παραιτηθεί των αποζημιώσεών τους.

Αποφασισμένη με μειώσει το δημόσιο έλλειμμα από 8,9% του ΑΕΠ το 2011 στο 6,3% φέτος και στο 4,5% το 2013, ώστε να επιτύχει έλλειμμα μικρότερο του 3% το 2014, η σημερινή κυβέρνηση στην Ισπανία εφαρμόζει πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας.

Η κρίση που βιώνει η χώρα οδήγησε το ποσοστό ανεργίας στο 25% του ενεργού πληθυσμού και προκάλεσε ένα τεράστιο λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: