Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αυτοψία στα ελληνικά λιμάνια: Το πόρισμα για Ικαρία - Φούρνους


Έκθεση για την κατάσταση των λιμανιών της Ελλάδας και τα έργα που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμισή τους συνέταξε η Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Σε μία πολυνησιωτική χώρα όπως η Ελλάδα που στηρίζεται στον νησιωτικό τουρισμό τα κακώς κείμενα δημιουργούν προβλήματα τα οποία θα πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν. Στην ελληνική ακτοπλοΐα το 80% των πλοίων είναι σύγχρονα όχι όμως και τα λιμάνια στα οποία καλούνται να καταπλεύσουν και να αποπλεύσουν.


Συγκεκριμένα:


ΙΚΑΡΙΑ (ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ)

Προβληματικό από ΒΑ-ΝΑ ανέμους, πλευρικοί, επικίνδυνο. Επέκταση ΒΔ προβλήτα προστασία από τους Α-ΝΑ ανέμους με κατασκευή λιμενοβραχίονα. Στέγαστρα επιβατών, χώροι υγιεινής. Ενίσχυση φωτοβολίας φανού εισόδου. Ο χερσαίος χώρος δεν εξυπηρετεί. Εκβάθυνση.



ΙΚΑΡΙΑ (ΕΥΔΗΛΟΣ)

Προστασία από τους ΒΑ ανέμους με κατασκευή λιμενοβραχίονα. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Αύξηση φωτοβολίας πράσινου φανού, προσκρουστήρες. Το υπό κατασκευή νέο λιμάνι δεν παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια και υποδομή.



ΦΟΥΡΝΟΙ

Διαπλάτυνση εξωτερικού προβλήτα για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Β-ΒΔ ανέμους, προσκρουστήρες, φωτισμός προβλήτα, στέγαστρα επιβατών, w.c. Εκβάθυνση.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: