Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Το Ράδιο – Αρβύλα στη Σάμο δουλεύει ακόμα μια χαρά

Φυσικά δεν μιλάμε για την γνωστή τηλεοπτική εκπομπή που μας χαρίζει άφθονο γέλιο, σατυρίζοντας την επικαιρότητα. Μιλάμε για την έκφραση που συναντάται στο στρατό, όταν κάποιος θέλει να διαδώσει κάτι που φυσικά είναι ψέματα και διαδίδεται με τη λεγόμενη ταχύτητα του φωτός.


Εδώ και 3 – 4 χρόνια περίπου αυτή την εποχή (τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου), η ίδια ιστορία, στην πόλη. Μια γυναίκα (μητέρα παιδιού) πηγαίνει με το καροτσάκι (bebe) στη λαϊκή αγορά ν’ αγοράσει χόρτα, τα βάζει μέσα στην πλαστική σακούλα, τα τοποθετηθεί στον αποθηκευτικό χώρο που έχει το καροτσάκι, πηγαίνει η μητέρα να πιεί καφέ με μια φίλη της, από τα χόρτα βγαίνει ένα φίδι (μικρή οχιά), τσιμπάει το μικρό παιδάκι, αργεί η μητέρα να το καταλάβει και όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο είναι ήδη αργά για το παιδάκι, όπου χάνει τη ζωή του.

Είναι κάτι που φυσικά θα μπορούσε να συμβεί, όταν η προσοχή μας απέναντι στα μικρά παιδιά είναι πολύ μικρή. Όμως είναι ένα γεγονός που πάντα τέτοια εποχή έρχεται στην επικαιρότητα και είναι κάτι που ανησυχεί όχι μόνο τις μητέρες, αλλά και άλλους που στο συγγενικό τους περιβάλλον έχουν παιδιά και μάλιστα συζητιέται έντονα.

Φυσικά και δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Φέτος ειδικά το συγκεκριμένο περιστατικό το έχουμε ακούσει μέχρι τώρα 4 - 5 φορές. Σε επικοινωνία που είχαμε πάντα με τους υπεύθυνους του νοσοκομείου μας διαβεβαίωναν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο καλλιεργείται αυτή η φήμη. Αυτοί που διαδίδουν αυτή τη φήμη μπορεί να έχουν τους δικούς τους λόγους. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα μικρά παιδιά χρειάζονται την απαραίτητη προσοχή και όλοι εσείς που έχετε μικρά παιδιά, είμαστε σίγουροι ότι τη δείχνετε και με το παραπάνω.


Τίποτα παραπάνω… απλά Ράδιο Αρβύλα κύριε Λοχαγέ μου…
Α.Κ.
radiocafe



Δεν υπάρχουν σχόλια: