Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στην Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης μεταναστών



Άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης των παράνομων μεταναστών.

Το νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα κέντρα κράτησης, στήριξαν στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.





Η Δημοκρατική Αριστερά επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, εκφράζοντας προβληματισμό για τα κέντρα κράτησης και τις διαδικασίες επαναπροώθησης.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν -από διαφορετικές αφετηρίες- τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μέρος της συζήτησης περιγράφηκε γύρω από την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «είναι για το θεαθήναι», η Χρυσή Αυγή αντιπρότεινε ένα «σχέδιο ξενηλασίας κατά τα πρότυπα της αρχαίας Σπάρτης», ενώ το ΚΚΕ τόνισε ότι η πολιτική των επιχειρήσεων-σκούπα «αποθρασύνει ρατσιστικές και φασιστικές συμμορίες που προβαίνουν σε ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα μεταναστών».


Για λογαριασμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Βασίλης Καπερνάρος επέμεινε ιδιαίτερα στο να κληθούν σε ακρόαση, εκπρόσωποι των φορέων της Θράκης που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης στην περιοχή τους.

Στο μεταξύ, αντίθετος στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών εντός του αστικού ιστού της Αθήνας, δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια.

Newsroom ΔΟΛ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: