Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ξεκινάει το ξεπούλημα - ντοκιμαντέρ CATASTROIKA (video)

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα «δέκα ωριμότερα έργα» είναι : Ελληνικό, Αφάντου στη Ρόδο, Κασσιόπη στην Κέρκυρα, IBC, Golden Hall, Κρατικά Λαχεία, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ και 48 Ακίνητα του δημοσίου. Νομοσχέδιο με 77 διοικητικές πράξεις για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση των.



Το νομοσχέδιο θα είναι σύντομα έτοιμο και θα στοχεύει στην «εκμετάλλευση των δέκα ωριμότερων έργων» τα οποία θα ανακοινωθούν «συν τω χρόνω». Όποιος δεν αντέχει στην αναμονή μπορεί να βάλει με το μυαλό τους τις 10 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις και πιθανότατα δεν θα πέσει πολύ έξω. Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο κ. Στουρνάρας, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σχετική εντολή στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο και οι πράξεις του νομοσχεδίου που θα εκπονηθεί θα αφορούν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. 



Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της σύκεψης έγινε ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ για τα δέκα ωριμότερα έργα, ο κατάλογος των οποίων, όπως είπε θα δοθεί συν τω χρόνω. 


Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δέκα επιχειρήσεις που θέτει σε προτεραιότητα προς αποκρατικοποίηση η κυβέρνηση είναι το Ελληνικό, η Αφάντου στη Ρόδο, η Κασσιόπη στην Κέρκυρα, το IBC, το Golden Hall, τα Κρατικά Λαχεία, η ΔΕΠΑ η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ και 48 ακίνητα του Δημοσίου. 

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν υπάρχει στόχος για φέτος σε ό,τι αφορά τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Μάλιστα οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά μιλάνε για το «ελληνικό μπαζούκα» που θα επιτευχθεί με τα «deals», όπως η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και την αναδιάταξη του τραπεζικού κλάδου.



Η λέξη «deals» προφανώς σημαίνει απευθείας αναθέσεις. Για την «αναδιάταξη του τραπεζικού κλάδου» έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής και για τη γενικότερη αποκρατικοποίηση κερδοφόρων οργανισμών εν μέσω κρίσης στις χαμηλότερες τιμές μπορείτε να βρείτε πολύτιμες πληροφορίες στο ντοκιμαντέρ CATASTROIKA του Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη. 


Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν και για το άνοιγμα των μεγάλων έργων. Δεδομένου ότι η κρατική χρηματοδότηση έχει στεγνώσει από καιρό και κανένα από τα ήδη δημοπρατημένα έργα δεν έχει αποπληρωθεί αναμένονται ανακοινώσεις για «Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα». Μέχρι σήμερα στην παγκόσμια ιστορία δεν έχει καταγραφεί περιστατικό αυτοκτονίας με τη χρήση μπαζούκα. 
grafida

Δεν υπάρχουν σχόλια: