Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Συλλογή υπογραφών για απελευθέρωση του Οτσαλάν

Η Δ.Κ.Κ.Φ. Αγώνας αποδεχόμενη το δημόσιο κάλεσμα της Κουρδικής Δημοκρατικής Επιτροπής - CDK, υποστηρίζει και ενισχύει την κίνηση συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012, από την διεθνή πρωτοβουλία «Λευτεριά στον Οτσαλάν».

Ο Οτσαλάν δικάστηκε και καταδικάσθηκε σε θάνατο το 1999,όμως η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2001 ένεκα της κατάργησης της θανατικής ποινής σε καιρό ειρήνης από το τουρκικό ποινικό σύστημα στα πλαίσια εναρμόνισης της ποινικής νομοθεσίας με τις ευρωπαϊκές επιταγές. 

Ο Οτσαλάν κρατείται στο νησί Ιμραλί, στη θάλασσα του Μαρμαρά, από το 1999. Η απελευθέρωση Οτσαλάν θα σημάνει και την απελευθέρωση όλων των Κούρδων ακτιβιστών-πολιτικών κρατουμένων, που για 54 μέρες συμμετέχουν σε απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές, με αίτημα την χαλάρωση των συνθηκών κράτησης του Οτσαλάν. Το κίνημα αυτό, φανερώνει την ανάγκη του ανθρώπου για συνεχή αντίσταση και αγώνα που η φυλακή δεν μπορεί να περιορίσει. Εξάλλου, «αν εθελούσια δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν».

Ως Δ.Κ.Κ.Φ. Αγώνας καταγγέλλουμε την ένοχη σιωπή των ανθρωπιστικών διεθνών οργανισμών απέναντι στη μεταχείριση και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ακούσει τα αιτήματα των χιλιάδων Κούρδων που διαδηλώνουν αυτές τις μέρες σε ευρωπαϊκές χώρες και με άμεση παρέμβασή της προς την Τουρκία, να ζητήσει όπως ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Κούρδων πολιτικών κρατούμενων.

Παρακαλούμε, υπογράψτε εδώ www.ipetitions.com/petition/freeotsalan/, και προωθήστε την προσπάθεια!
vathiprasino

Δεν υπάρχουν σχόλια: