Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τι αποφάσισε το 20ο δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας ?

Αποφάσεις της 20ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων στον Άγιο Κήρυκο την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012.

1.Εγκρίθηκε η επαναδιατύπωση απόφασης (82/2012)για την έκδοση εγγυητικής επιστολής την οποία χρειαζόταν ο επίτροπος οικονομικών για να δοθούν τα χρήματα έργων στο Καρκινάγρι και για το Ιταλικό φυλάκιο (στον Φάρο).

2. Εγκρίθηκαν οι Ανακεφαλαιωτικοί Πίνακες Επιμετρήσεων (ΑΠΕ) των παρακάτω έργων: α) 1ου ΑΠΕ του έργου «Συντήρηση & επέκταση δικτύου δασοπυρόσβεσης ΔΕ Ραχών» β) 3ου ΑΠΕ «Οδικό δίκτυο Καρκιναγρίου ασφαλτόστρωση εσωτερικού δικτύου Καλάμου και διαδρομής Σελάδι-Πρινέ» γ) 1ου ΑΠΕ «Επισκευή και Συντήρηση δικτύων άρδευσης Ραχών» δ) Τσιμεντόστρωση Μαυρικάτου. Όταν ολοκληρωθούν οι τρεις ΑΠΕ εξοφλείτε όλο το έργο.

3. Εγκρίθηκε η προσωρινή παραλαβή του έργου: «Αποκατάσταση αλιευτικού καταφυγίου Καρκιναγρίου». Σύντομα προβλέπεται η εκταμίευση χρημάτων για να πληρωθούν οι εργολάβοι των έργων α) σύνδεση αποχετευτικού αγωγού στον Αγ. Κήρυκο από την Άλφα τράπεζα μέχρι το λιμάνι. β) τσιμεντόστρωση στον οικισμό Χρυσόστομο. γ) Τοιχίο στον οικισμό Πλωμάρι.

4. Εγκρίθηκαν οι μελέτες για α) «Βελτίωση βατότητας σε δασικούς δρόμους» β) Τεχνικά έργα σε δασικούς δρόμους (αρδευτικά κοιτοστρώσεις σε ρυάκια κ.λ.π.)» γ)«Γεωτεχνική μελέτη για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση περιβάλλοντος χώρου παλαιού λατομείου στη θέση Ράχη ΔΕ Ευδήλου»

5 Εγκρίθηκαν 30 άδειες υπαίθριου εμπορίου τύπου Α΄ για παραγωγούς πρωτογενούς τομέα, και 24 τύπου Β΄ για το 2013

6. Εγκρίθηκε η 19/2012 απόφαση του ΝΠΔΔ «Γ. ΤΣΑΡΝΑ» για την εκταμίευση χρημάτων για το «Βοήθεια στο σπίτι»

7. Δεκτό έγινε το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταγγελία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τους δημοτικούς υπαλλήλους (ΙΔΑΧ).

Στα αιτήματα, έγινε συζήτηση για την θέση του δήμου όσον αφορά το Νοσοκομείο Ικαρίας όπου επανέλαβε τις δράσεις του ενώ γίνεται έρευνα από τον νομικό σύμβουλο του δήμου για να γίνει παρόμοια νομική κίνηση με αυτής της ΔΟΥ δηλαδή κατάθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της απόφασης συγχώνευσης με το Νοσοκομείο της Σάμου, παράλληλα με αναστολή της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συζήτηση έγινε και για το θέμα της ΔΟΥ με αίτημα της ΑΣΠΙ εκτός ημερήσιας, όπου θα έχουμε νέο υπόμνημα προς τους αρμόδιους, ραντεβού και πάλι με τον Υπουργό οικονομικών και προγραμματισμό καταλήψεων αν δεν έχουμε θετικές εξελίξεις με το νέο έτος και εξουσιοδότηση της επιτροπής που έχει δημιουργηθεί για τον συντονισμό των επόμενων δράσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε για την αναστολή της απόφασης ως την 6η Ιουνίου οπότε και η υπόθεση πάει στο ΣτΕ.
ikariamag

Δεν υπάρχουν σχόλια: