Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τα Χριστούγεννα στη Χώρα της Σάμου, είναι κάτι παραπάνω «από μαγικά»


Σ’ έναν προστατευόμενο χώρο από κρύο αλλά και βροχή, στο πάρκινκ της Χώρας και σ’ ένα χώρο περίπου 550 – 600 τετραγωνικών μέτρων, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας – Ποτοκακίου «Η Ειρήνη», ο αθλητικός σύλλογος «Λαίλαπας» και το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Χώρας, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν αυτή την εκδήλωση μοναδική.

Μέχρι και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, τα μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν φωτογραφίες με τον Άγιο – Βασίλη επάνω στο έλκηθρο, να ανέβουν στο καρουζέλ, αλλά και να παίξουν με τα φουσκωτά παιχνίδια. Μάγισσες, νεράϊδες αλλά και ξωτικά συνθέτουν το όλο σκηνικό, ενώ υπάρχει και σχετικό σπιτάκι, όπου τα παιδιά μπορούν να γράψουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη και να το βάλουν στο ειδικό ταχυδρομικό κουτί.

Όσο για τους μεγάλους υπάρχουν πολλά τραπέζια με καρέκλες που μπορούν να καθίσουν και να γευτούν πάρα πολλές λιχουδιές. Σουβλάκια, λουκουμάδες, χαλβάδες (ειδικά ο σιμιδγαλένιος ήταν αριστούργημα), ενώ η μάγισσα έβαζε το δικό της φίλτρο στο ζεστό κρασί (εξαιρετικό).

Η ζεστή σοκολάτα άφθονη. Το κυριότερο όμως, ότι ο χώρος είναι προστατευμένος και από κρύο αλλά και από βροχή κι έτσι δεν έχεις την έννοια για τις καιρικές συνθήκες. Συζητήσαμε και με την πρόεδρο του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας – Ποτοκακίου «Η Ειρήνη» κ. Άννα Καργιώτογλου, η οποία μας είπε ότι τα πάντα βασίζονται στην εθελοντική προσπάθεια και ότι θέλουν να τους επισκεφθούν από όλα τα μέρη της Σάμου για να δουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό τους. Οι τρείς Σύλλογοι που συνεργάζονται το κάνουν με μεράκι και το ευχαριστιούνται.

Φύγαμε από το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Χώρας, όπου τα πάντα είναι πολύ οργανωμένα. Είναι άρτια σχεδιασμένα και κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται τόσο άνετα, λες και συναντά οικογενειακά του πρόσωπα. Στιγμές χαλάρωσης για τους μεγάλους, αλλά και ξέφρενου παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά, σε έναν χώρο που παρέχει ασφάλεια και προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Χώρας θα λειτουργεί μέχρι και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, είναι ανοικτό από τις 5 το απόγευμα έως το βράδυ (όσο πάει), ενώ βρίσκεται στο στεγασμένο πάρκινκ στη Συνάντηση.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στους εθελοντές που προσφέρουν τα μέγιστα για τη λειτουργία του…Τελικά τα Χριστούγεννα στη Χώρα είναι κάτι παραπάνω…. «από μαγικά».

Αλέξης Κομνηνός
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: