Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σάμος: Επιστολή προς τον Υπουργό κ. Μουσουρούλη για τα ακτοπλοικα δρομολόγια


Ήπιας μορφής επιστολή, κατά γενική ομολογία, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γέωργιος Κυριαζής στον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Νομό μας.

Αυτή όμως η θέση του Επιμελητηρίου έρχεται να προστεθεί με τις άλλες δύο πρόσφατες αποφάσεις, του Δικηγορικού και Εμπορικού  Συλλόγου Σάμου, και ενισχύουν τις όποιες προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σάμος, 20/05/2013
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ Αριθμ. Πρωτ. 2880
Ταχ. Δ/νση : Κουντουριώτη 19
Ταχ. Κώδ.: 831 00 - Σάμος
Πληροφορίες:
Τηλέφ. : (22730) 87970
ΦΑΞ : (22730) 22784
e-mail : samcci@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη για τα ακτοπλοικα δρομολόγια

Κύριε Υπουργέ,

Για ακόμα μια φορά οι προτάσεις και οι θέσεις του Επιμελητηρίου Σάμου δεν λαμβάνονται υπόψη, παρόλο τις διαβεβαιώσεις σας κατά την συνάντηση μας στο Υπουργείο.
 

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι κατόπιν αιτήματος της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seaways το πλοίο θα έχει τερματικό σταθμό το λιμάνι του Καρλοβάσου. Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τις απόψεις μας για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και πρότασή μας για το θέμα ήταν να χρησιμοποιούνται εναλλάξ στα δρομολόγια τα λιμάνια των νησιών μας, προς εξυπηρέτηση των επιβατών, και των μεταφορών. 

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί το ΣΑΣ ενώ ζητά τις απόψεις των φορέων, του Δήμου, της Περιφέρειας καταλήγει να λαμβάνει αποφάσεις εντελώς διαφορετικές και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα πλήττουν τα συμφέροντα των κατοίκων του Νομού μας. 

Το κράτος τα τελευταία χρόνια επένδυσε αρκετά με χρήματα του Ελληνικού λαού στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό όλων των λιμανιών του νομού μας ώστε να μπορούν όλα τα πλοία να προσεγγίζουν με ασφάλεια τα λιμάνια, αλλά με τέτοιες αποφάσεις τείνουν να μείνουν αναξιοποίητα και να περιθωριοποιούνται ορισμένες περιοχές των νησιών μας.

Κύριε Υπουργέ, 

Υπάρχει και η υποδομή και η διάθεση και η δυνατότητα για ανάπτυξη, αλλά τέτοιες αποφάσεις μας οδηγούν πίσω και μας καθιστούν μη ανταγωνιστικούς. 

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: