Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ


Όλοι στο συλλαλητήριο για την υγεία, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου την Πέμπτη 9 Μάη και ώρα 7 μ.μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Την ώρα που η κοινωνία έχει ανάγκη τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, και η ζήτηση τους έχει αυξηθεί πανελλαδικά κατά 30%, το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται. Οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στο νομό μας δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

Οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, όπως καθετήρες, φιαλίδια αιμοληψιών, υλικά για καλλιέργειες κ.α. είναι καθημερινές. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, όπως αξονικός τομογράφος, υπέρηχος, οδοντιατρικό μηχάνημα κ.α. υπολειτουργούν. 

Η κατάργηση 60 οργανικών θέσεων με το νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, οι ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες και η ανυπαρξία απαραίτητων ιατρικών ειδικοτήτων, περιορίζουν τις δυνατότητες του νοσοκομείου για περίθαλψη. Οι ασθενείς οδηγούνται σε ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα του νομού ή σε μεγάλες πόλεις προκειμένου να εξετασθούν και να θεραπευτούν, ενώ ταυτόχρονα κλίνες του δημόσιου Νοσοκομείου εκχωρούνται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν την λειτουργία του νοσοκομείου επισφαλή και επικίνδυνη για ασθενείς και προσωπικό.

Το παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Σάμο, το οποίο υπολειτουργούσε από την δημιουργία του, σήμερα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην 24ωρη λειτουργία του. Ολόκληρο το νησί καλύπτεται με ένα μόνο ασθενοφόρο. 

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί υπερωριακή και νυχτερινή εργασία δυο μήνες του 2011 και δυο μήνες του 2012. Στο ιατρικό προσωπικό οι τακτικές εφημερίες είναι απλήρωτες από τον Δεκέμβριο του 2012 ενώ το 1ο εξάμηνο του 2012 πληρώθηκαν με σημαντικές περικοπές.


Ταυτόχρονα, όλες οι πρόσθετες εφημερίες παραμένουν απλήρωτες από τον Νοέμβριο του 2011.
Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που βιώνουμε καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς, συνεχώς επιδεινώνονται με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει η Τρικομματική Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπέρ της επιχειρηματικής δράσης των μονοπωλίων, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του μεγάλου κεφαλαίου κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ασφάλιση, στην εργασία, στην πρόνοια, στην παιδεία και στην υγεία αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση.

Είναι αποτέλεσμα της ένταξης και παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των μέτρων που επιβάλει το Δ.Ν.Τ μέσω των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, που θέλουν την υγεία ιδιωτικοποιημένη - απρόσιτη από τον λαό και τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους.
Όλοι μαζί σε ένα ενιαίο μέτωπο μπορούμε με τον αγώνα μας να ανατρέψουμε τις πολιτικές που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες υγείας που εξαθλιώνουν τη ζωή μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
  • Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. 
  • Να μην συγχωνευθεί – καταργηθεί κανένα νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.
  • Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, καμία μονήρης ειδικότητα, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού.
  • Άμεση και πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ που να καλύπτει ολόκληρο το νησί.
  • Όχι στο σφαγιασμό των δημοσίων υπαλλήλων όχι στην εφεδρεία ,τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Νέοι οργανισμοί με αύξηση των θέσεων εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες.
  • Άμεση λύση των προβλημάτων που αφορούν την προμήθεια υγειονομικού και άλλου υλικού.
  • Να χρηματοδοτηθούν άμεσα ο ΕΟΠΥΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια νοσοκομεία πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να μην μείνει κανένας άνεργος, ανασφάλιστος και ΑΜΕΑ χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων. Όχι στην απλήρωτη εργασία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: