Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

O Αντιπεριφερειάρχης για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της πόλης της Σάμου

Για απαξίωση της Σάμου από την Hellenic Seaways (HSW) κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του MY SAMOS BLOG, με αφορμή τα σχέδια της εταιρείας να βγάλει τελείως από τα θερινά δρομολόγιά της την πρωτεύουσα του Νομού, το Βαθύ.


Ειδικότερα, ο κ. Παπαθεοφάνους αναφέρει ότι ουδέποτε η HSW κοινοποίησε στην Αντιπεριφέρεια το προτεινόμενο πλάνο της για την εκτέλεση πλόων του πλοίου της στη γραμμή Πειραιάς-Ικαρία-Σάμος.

Μιλά δε για «παλινδρομήσεις της στη σύνταξη του προγράμματος δρομολογίων, για το οποίο ζητά έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας», υποστηρίζοντας πως η στάση αυτή της εν λόγω ναυτιλιακής συνιστά από μέρους της «απαξίωση στις δημόσιες λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις των νησιών μας».

«Σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), θα αναδείξουμε για άλλη μια φορά τη συμπεριφορά των ναυτιλιακών εταιρειών, που εποχικά μόνο προσβλέπουν σε οικονομικά οφέλη και στο όνομα της δήθεν εξυπηρέτησης της επιβατικής και εμπορικής κίνησης έχουν καταδικάσει το πληθυσμιακό δυναμικό των νησιών μας σε μειωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα και οικονομική στασιμότητα.

Θέλω να πιστεύω ότι σκοπός όλων των Τοπικών Αρχών θα πρέπει να είναι η εξάλειψη της Σάμου και της Ικαρίας από τον κατάλογο της άγονης γραμμής», καταλήγει ο κ. Παπαθεοφάνους.
my-samos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: