Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σάμος: «Αυτό το φιλμ, μάθημα ας μας γίνει…»*



Μετά το φιάσκο της Συνέλευσης των Προέδρων που με πρωτοφανή πραξικοπηματικό τρόπο τσαλαπάτησε και ανέτρεψε την απόφαση για απεργία που είχε παρθεί στις μαζικές ΓΣ των ΕΛΜΕ, η περικύκλωση των επιταγμένων σχολείων και των επιστρατευμένων εκπαιδευτικών από τις πολιτικές των απολύσεων και της διάλυσης κάθε δικαιώματος γίνεται ασφυχτική.

Σε πρώτο πλάνο οι εντολές παραγωγής χιλιάδων υπεραρίθμων, σύμφωνα με τους στημένους «όρους και προϋποθέσεις» που είχαν προσχεδιάσει τα τροϊκανά επιτελεία και η υπαγόμενη σε αυτά κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας τους. Παράλληλα προωθούνται τα σχέδια για το νέο Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο που θα προσφέρουν κι άλλους «περισσευούμενους» εκπαιδευτικούς, και θα βάλουν τους 16άρηδες σε μαθητεία- δουλεία υπέρ του “success story” του ντόπιου κεφαλαίου και των διεθνών ληστών των λαών και των χωρών του πλανήτη. Παραδίπλα η επίθεση σε χιλιάδες συναδέλφους για τη μετατροπή τους από ΠΕ σε ΤΕ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, τα καλοκαιρινά σεμινάρια που θέλουν να στρατεύσουν τους διευθυντές στο ρόλο του αξιολογητή-διώκτη κάθε συναδέλφου…


Θλιβερός μέσα σε όλα αυτά αναδεικνύεται ο ρόλος των ΠΥΣΔΕ που καλούνται να υπογράψουν και υποτίθεται για λογαριασμό των ίδιων των εκπαιδευτικών, τις δεξαμενές απόλυσης και ομηρίας που κατασκευάζει αυτή η πολιτική. Ήδη και στη Σάμο η ανεπίσημη ενημέρωση αναφέρει 167 υπεράριθμους στο νησί της Σάμου και άλλους 65 στην Ικαρία! Η απάντηση σε αυτή την πολιτική δεν μπορεί βέβαια να δοθεί από τα ΠΥΣΔΕ. Αλλά όμως αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση των δύο αιρετών του ΠΥΣΔΕ Σάμου, προς κάθε συνάδελφο, όχι μόνο να καταγγείλουν τη διαδικασία που καλούνται να συνυπογράψουν, αλλά και να αποχωρήσουν αμέσως από αυτό το διοικητικό όργανο που ετοιμάζεται να επικυρώσει τη σφαγή μας.

Κατά τα άλλα επιμένουμε: Η πανελλαδική πλημμυρίδα των Γενικών Συνελεύσεων της 14/5 δεν ήταν μια ανοιξιάτικη μπόρα που πέρασε! Ήταν και είναι η έκφραση της πιο αληθινής και μόνιμης ανάγκης μας. Της ανάγκης μας για μαζικό παρατεταμένο απεργιακό αγώνα με το στόχο της ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής και του σπασίματος στην πράξη της επιστράτευσης. Από το πυκνό σε εξελίξεις φιλμ του τελευταίου μήνα- και επειδή κανείς δεν θέλει να γίνει αυτός « που ταινία γυρίζει τη σκηνή του φόνου του»- αυτό πάνω από όλα πρέπει να κρατήσουμε:

Χρειάζεται άμεσα να ενωθούμε ξανά κόντρα σε εχθρούς και ψεύτικους φίλους και να παλέψουμε πιο αποφασιστικά για τα δίκια μας!

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου

                            Ο πρόεδρος                                    Ο γραμματέας
                     Τάκης Διαμαντίδης                          Νίκος Παπαβασιλείου


(Ο Τίτλος είναι από τη «Μπαλάντα του οπερατέρ» του Βόλφ Μπίρμαν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: