Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Κινητοποίηση των Ικαριωτών στο Υπουργείο Υγείας: ΠΛΗΡΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ


Ικαριώτες (πολλοί!) που ήρθαν από το νησί, Ικαριώτες της παροικίας των Αθηνών και μέλη των συλλόγων, Λημνιοί και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας από όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου, το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση της Υγείας και να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, την επιστροφή των Νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου σε καθεστώς πλήρους αυτονομίας.

Αντιπροσωπεία τους, βρέθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργείου Υγείας (Υπουργός και Γενικός Γραμματέας απουσίαζαν), ο οποίος δεν είπε κάτι παραπάνω από όσα προέκυψαν από τη συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ του Υπουργού και των Δημάρχων. Στη συνάντηση της Δευτέρας «… συμφωνήθηκε να επανέλθουν στο καθεστώς της διασύνδεσης τόσο τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης και Λήμνου, όσο και τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας, με υγειονομική και διοικητική αυτοτέλεια, λόγω της ιδιαιτερότητας των προαναφερόμενων νησιωτικών περιοχών. Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, απεδέχθη την εισήγηση για την αντιμετώπιση του θέματος και θα καταθέσει στη Βουλή διάταξη νόμου προς ψήφιση».


Η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Ικαρία επανέλαβε τις διεκδικήσεις για πλήρη αυτονομία του νοσοκομείου μας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας. Στην δε ομιλία του, ο Προέδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, έξω από το Υπουργείο, έκανε λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά των υπευθύνων και δήλωσε πως ο Αγώνας θα συνεχιστεί και πως θα επανέλθουμε…

Εν αναμονή του νέου δελτίου τύπου της Επιτροπής Αγώνα, θυμίζουμε πως η θέση της για τη νέα εξέλιξη της διασύνδεσης είναι ότι η δέσμευση αυτή του Υπουργείου δεν έχει καμία σχέση με την πλήρη αυτοτέλεια και αυτονομία που με επιμονή και συνέπεια εδώ και μήνες διεκδικούμε. Όσο παραμένει το καθεστώς της διασύνδεσης, η έδρα και η διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας παραμένει στη Σάμο.

Η συγκέντρωση ήταν δυναμική, μίλησαν εκπρόσωποι πολλών φορέων και εντύπωση έκανε η παρουσία ομάδων από το Βέλγιο, τη Γαλλία κ.α. όπου είχαν έρθει για να συμπαρασταθούν στον αγώνα για δημόσια δωρεάν Υγεία (δείτε φωτό).

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε Πανεπιστημίου και Προπύλαια, όπου ενώθηκε μαζί με τους καθηγητές που διαμαρτύρονταν για την επιστράτευση τους.

ikariamag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: