Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΑ «POSIDONIA 2013»



Ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου συμμετέχοντας στη Διεθνή Έκθεση “Posidonia 2013” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 28-29 Μαΐου 2013, βρέθηκε στην καρδιά των διεθνών εξελίξεων σχετικά με τον θαλάσσιο τουρισμό.

Τα ‘’Ποσειδώνια’’ αποτελούν τη μοναδική έκθεση κρουαζιέρας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα κάθε δυο χρόνια στην οποία συμμετέχουν όλα τα ελληνικά λιμάνια που αποτελούν και προορισμούς κρουαζιέρας αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου από όλο τον κόσμο.


Στην έκθεση με την παρουσία της η Σάμος έδωσε το στίγμα της σε ένα περιβάλλον σκληρού διεθνή και εγχώριου ανταγωνισμού στο οποίο το νησί μας αναμένεται στο άμεσο μέλλον να παγιωθεί σαν ένας από τους κύριους προορισμούς αρκεί να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η αποστολή της Σάμου απεκόμισε σημαντική γνώση για θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης της κρουαζιέρας, παρακολουθώντας τις ειδικές συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με την έκθεση για θέματα θαλάσσιου τουρισμού με ομιλητές ανώτατα στελέχη των μεγαλυτέρων παγκοσμίως εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς και τους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Υπουργείου Τουρισμού ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με ανώτατα στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας και πράκτορες. Τα έξοδα της συμμετοχής στην έκθεση καλύφθηκαν αποκλειστικά από το Νομικό Πρόσωπο Τουρισμού του Δήμου και την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: