Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμιώτισσες Σαμιώτες, "Χαράς Ευαγγέλια"


Η Κυβέρνηση ανάμεσά στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ξεπουλά στους ιδιώτες είναι και το αεροδρόμιο της Σάμου και αυτό γίνεται με απόφαση της « Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων» (βαρύς τίτλος, πες καλλίτερα «πάρε ότι θέλεις δανειστή και….. δώσε και σώσε την κυβέρνηση) που δίνει το δικαίωμα στο ΤΑΙΠΕΔ να παραχωρεί αεροδρόμια σε τρίτους έναντι τιμήματος. 

Βέβαια το τίμημα σε ότι παραχωρήθηκε μέχρι τώρα ήταν τίμημα «ξεπουλήματος». Από πού να αρχίσουμε από τα κτίρια του Δημοσίου που τα αγοράσαν ιδιώτες και πληρώνει το Δημόσιο ενοίκιο ή από το αεροδρόμιο του «Ελληνικού» που πουλήθηκε στον Λάτση σε τιμή που εξαγρίωσε ακόμα και την ΕΕ και μπλόκαρε την πώληση.

Έτσι λοιπόν και με αυτές τις συνθήκες θα παραχωρηθεί και το αεροδρόμιο της Σάμου μαζί με τα υπόλοιπα αεροδρόμια για ψίχουλα προκειμένου η κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τις επιταγές της τρόϊκας και των δανειστών, τα δε ψίχουλα που θα εισπράξει θα τα προσμετρήσει στο δήθεν «πρωτογενές πλεόνασμα» .

Το πρωτογενές πλεόνασμα που φτιάχτηκε σε βάρος της υγείας , της παιδείας, από την περικοπή των συντάξεων και των αμοιβών των εργαζομένων από την εξαφάνιση του επιδόματος του 1600000 ανέργων , τώρα θα προσθέσει και τα αργύρια από το ξεπούλημα των βασικών υποδομών του τόπου.

Και βέβαια όλα αυτά γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον σκοτεινό, βαθιά αντιδημοκρατικό και αντεθνικό αφού η παραχώρηση γίνεται

- Με αγνώστους όρους

- Χωρίς προηγούμενο καθορισμό της αξίας του εκχωρουμένου

- Χωρίς διάλογο για την εκτίμησή των τοπικών αλλά και εθνικών οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων

- Χωρίς έλεγχο για την τήρηση των κανόνων που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον

- Χωρίς να τεκμηριώνεται το προσθετό δημόσιο όφελος (εδώ δεν το έκαναν όταν έδιναν τα κτίρια σε τιμή πώλησης όσο ενοικίων δυο ετών)

- Και βεβαία δεν έχουν υπολογίσει και την απώλεια εσοδών που έχουν τώρα τα αεροδρόμια


Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε, και την κοινωνική διάσταση του θέματος αν και για την κυβέρνηση είναι ψιλά γράμματα, αφού

- δεν γίνεται καμία αναφορά για τους εργαζομένους στα αεροδρόμια

- είναι ακαθόριστο το πλαίσιο οικονομικής και διοικητικής σύνδεσης μεταξύ ιδιώτη και υπηρεσιών φύλαξης από την Ελληνική Αστυνομία καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία..

- είναι ακαθόριστες οι συνθήκες επίσης κάτω από τις οποίες θα σταθμεύουν και θα επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα,

-δεν προβλέπεται ο έλεγχος στον καθορισμό των επίναυλων από τον ιδιώτη με συνέπεια την αύξηση των εισιτήριων και

-είναι σαφής η έλλειψη κανόνων που δεσμεύουν τον ιδιώτη να λαμβάνει υπόψη την κοινωνική προστασία μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμούς και απομόνωση τους νησιωτικούς πληθυσμούς και τις επιχειρήσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και κυρίως γιατί το αεροδρόμιο της Σάμου είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ φτιάχτηκε από μας, για μας και τα παιδιά μας

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί και για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ η ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙ

ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 
ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΘΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: