Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

"Ανάταση ψυχής" στην Σάμο και σε ολόκληρο τον πλανήτη


Του Μανόλη Βασιλειά

Πολύ μετριοπαθής και καθόλου υπερβολικός θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο τίτλος αυτής της δημοσίευσης, από αυτούς που έχουν γευθεί την επαφή της ψυχής τους με τον Ακαδημαϊκό και Δόκτορα ψυχολογίας κ. Γιώργο Πασχαλίδη.

Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μετριοπαθής ο πιο πάνω τίτλος, από αυτούς που γνωρίζουν την τυπολογία και που κάνουν πράξη ζωής το μοντέλο "Τri-Αnthropo-Τype paschalidis". 

Μέσα από την τυπολογία δίνονται πράγματι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και λύσεις σε όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Έτσι λοιπόν "ανάταση ψυχής" θα μπορούσαμε εύκολα να χαρακτηρίσουμε την αίσθηση αλλά και την κατάσταση που βίωσαν στην Σάμο, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, όσοι από τους φίλους του Καθηγητή κ. Γιώργου Πασχαλίδη παρακολούθησαν προχθές Τετάρτη την διαδικτυακή διάλεξη του από το youtube και το skype.

Μια υπέροχη βραδιά επιμόρφωσης, αγάπης, σεβασμού, χαράς και ευγνωμοσύνης, μια βραδιά αισθηματικής έκφρασης και εσωτερικής γαλήνης για τον καθένα. 


Άνθρωποι και ομάδες με διάφορους τρόπους να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, τον θαυμασμό τους και την πίστη τους,  στο πρόσωπο εκείνο που τους άλλαξε τη ζωή.

Στο πρόσωπο αυτό που αλλάζει την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας μέσα από την παγκόσμια ανακάλυψη του, που αφορά όλες τις επιστήμες και όλες τις πτυχές της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.  

Την περασμένη Τετάρτη όμως η ομάδα της Σάμου είχε για μια ακόμα φορά την "τιμητική της" , αφού ο αγαπημένος μας καθηγητής έκανε ιδιαίτερη αναφορά, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο, στις τρεις επαφές διαλόγου που είχε με την ομάδα. 



Έγιναν ιδιαίτερες αναφορές αγάπης αλλά και αναφορές επισήμανσης για αστοχίες του παρελθόντος, προς αποφυγή στο παρόν και το μέλλον. Εμείς από την πλευρά μας, τον ευχαριστούμε θερμά για μια ακόμη φορά για την τόσο σημαντική και διακριτικά παρεμβατική παρουσία του στις ζωές μας που κάθε μέρα γίνονται και ομορφότερες. 

Η Εφαρμογή του μοντέλου ανοίγει τον δρόμο για την απελευθέρωσή του ανθρώπου από την βαριά άγκυρα του «εγώ» οδηγώντας τον στην αληθινή ελευθερία, αφού τον αποδεσμεύει από το πεπρωμένο του τύπου του. 

Η εφαρμογή του μοντέλου στην καθημερινή μας στάση και δράση ανοίγει τον δρόμο για την προσωπική μας υγεία και ευτυχία, ανοίγει το δρόμο για την ατομική αλλά και συλλογική ολοκλήρωση και εξέλιξη. 



Ας παρακολουθήσουμε τώρα από το κανάλι του Δόκτορα και Ακαδημαϊκού κ. Γιώργου Πασχαλίδη στο youtube, το βίντεο της χθεσινής διάλεξης του.



Για περισσότερα: http://www.georgepaschalidis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: