Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

«Συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ σε εκδήλωση στη Μύκονο»



Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συμμετείχε με χορευτική του ομάδα στην αναβίωση παραδοσιακού πανηγυριού στη Μύκονο, παρουσιάζοντας χορούς της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, την Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο ‘Απολλώνιος Όμιλος Μυκόνου’ και το ‘Βιωματικό Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού – Μυκονιάτικη Βεγγέρα’, στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο Μαράθι Μυκόνου, αναβιώνοντας ένα πανηγύρι με ζωντανή μουσική, πολύ χορό και τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Την επόμενη ημέρα χορευτές από τη Μύκονο και τη Σάμο είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ‘Εργαστήρι Χορού’ της «Μυκονιάτικης Βεγγέρας» όπου αντάλλαξαν γνώσεις γύρω από τους χορούς και την παράδοση των δύο νησιών, ξεναγήθηκαν επίσης σε μουσεία λαογραφικού περιεχομένου και φυσικά δεν έλειψαν και οι βόλτες μες της Μυκόνου τα γραφικά στενά.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά τους συλλόγους για την πρόσκληση και ιδιαίτερα το ‘Βιωματικό Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού – Μυκονιάτικη Βεγγέρα’ για τη ζεστή του φιλοξενία.

Με την αποστολή αυτή του ΧΟΡ.Ο.Σ στη Μύκονο, συνεχίζεται η προσπάθεια διάδοσης της παράδοσης των τριών νησιών του νομού μας, ενώ επισφραγίστηκε η συνεργασία με το νησί των Κυκλάδων που ήδη από τον Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει και θα έχει συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: