Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ο Δήμος Σάμου στο Μεταπόντιο της Ιταλίας




Μεταπόντιο 2018, 4-5-6 Μαΐου: το γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει ένα νέο στάδιο στην ένδοξη ιστορία της ελληνικής αποικίας της Metaponto. 
Ο Δήμος Σάμου με εκπρόσωπο τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μαυρατζώτη ήταν στο Διεθνές αυτό συνέδριο στο Μεταπόντιο Ιταλίας.

Έφτασε περαιτέρω ώθηση και τη συνοχή της «» Μεγάλη Ελλάδα Μεταπόντιο Διεθνές Φεστιβάλ 2018 «που διοργανώνει ο Δήμος της Bernalda με τη συνεργασία των ημικύκλια της Σάμου - Ελλάδα και Metaponto. Στην πραγματικότητα, η Αχαϊκή Μεταπόντιο, χάρη στην σημαντική υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας «Μαρία Κάλλας», κάνει μια αξέχαστη συμφωνία με Spartan Taras: η ιστορία του πριν από 2300 χρόνια ζει στο όνομα της Tymicha.

Tymicha, το Πυθαγόρειο Σπαρτιάτης, μέλος, μαζί με τον σύζυγό της Myllias, μια ομάδα προσκυνητών στο Metaponto, που δέχθηκαν επίθεση από τους στρατιώτες Συρακούσιοι, επειδή είχε απορρίψει τη φιλία του τυράννου Διονυσίου του Πρεσβύτερου. Παρόλο που θα μπορούσαν να περάσουν από ένα ευρύ πεδίο φασολιών για να ξεφύγουν, δεν θα ήταν, γιατί αυτό ήταν ένα ταμπού γι 'αυτούς. 

Αντ 'αυτού, πολέμησαν και πέθαναν, με εξαίρεση την έγκυο Timycha και τον σύζυγό της, οι οποίοι συνελήφθησαν. Ο Διονύσιο την αμφισβήτησε για το λόγο για αυτό το ταμπού, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει. Αντ 'αυτού, έκοψε τη γλώσσα της και το έβαλε στα πόδια της σε μία πρόκληση.

(Giamblico, η ζωή του Πυθαγορείου).

Προς τιμήν αυτής της θαρραλέας γυναίκας Πυθαγόρεια σχεδιάστηκε το πρώτο ρελέ των λαμπαδηδρόμοι της Magna Grecia, τώρα όπως και τότε, ξεκινούν από Taranto και θα διασχίσει τους δήμους της Massafra Palagiano, Castellaneta και Τζινόζα, των οποίων οι δήμαρχοι έχουν ενωθεί με ενθουσιασμό και συμμετοχή στη νέα διαπεριφερειακή συμφωνία, η οποία παρέχει νομική συνδρομή.

Το ρελέ θα φθάσει στο Ναό της Ήρας, ήδη από το σχολείο του Πυθαγόρα, όπου θα υπάρχει η τελετή ανάληψης καθηκόντων θα πρέπει να ακολουθείται από το νέο και εντυπωσιακό αναπαράσταση των αρχαίων τελετών «Hieros Γάμος Ήρας. Koreutica Naiad των Μεταπόντιο και τις Νηρηίδες του Τάραντα», γιόρτασε ακολουθώντας πιστά το τελετουργικό ελληνικό πρωτότυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: