Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

«Ευτυχισμένος είναι ο ανθρωπος ο οποίος πρίν πεθάνει είχε την τύχη να ταξιδέψει στο Αιγαίο»!!


Στην προσπάθεια μας να κάνουμε την «Αναβίωση της Ναυτικής εβδομάδας », ανατρέξαμε στο παρελθόν. 

Ξεσκονίσαμε παιδικές αναμνήσεις, σε ασπρόμαυρο φόντο. Πως και πως περιμέναμε, κάθε καλοκαίρι τη μέρα αυτή,που ξυπόλητοι θα σαλτάραμε μέσα στα καίκια. Η σχέση του Ελληνα με τη θάλασσα από τα αρχαία χρόνια,είναι σχέση πάθους. Δεν υπάρχει τόπος που να βρέχεται από θαλασσινό νερό και να μην τον έχει ταξιδέψει. Εχει μεγαλουργήσει στους τομείς που έχουν να κάνουν με αυτή.

«ΜΕΓΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ»

Ο Καζαντζάκης είχε πει.. «Ευτυχισμένος είναι ο ανθρωπος ο οποίος πρίν πεθάνει είχε την τύχη να ταξιδέψει στο Αιγαίο»!!

Εμείς ζούμε στο Αιγαίο!!!Γιορτάζουμε μαζί με τα καίκια,τους ναυτικούς και ολους όσους ασχολούνται με αυτή.Δεν θα πούμε αν πέτυχε ή δεν πέτυχε.Το σίγουρο είναι,ότι το ευχαριστηθήκαμε. Οι παλιότεροι ταξίδεψαν στις παιδικές τους αναμνήσεις, και οι νεοι έμαθαν πως εκείνα τα χρόνια,εδώ στο νησί γιόρταζαν τη θάλασσα!!

Σκοπός μας ήταν να γίνει μια αμφίβια γιορτή.Αλλοι μέσα και άλλοι έξω.Σύμμαχος μας ο καλός καιρός.Συμμετοχή πολύ καλή!!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε

Το πολεμικό Ναυτικό που μας τίμησε με το Ναυτικό κλιμάκιο Σάμου και το πολεμικό πλοίο «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Το Λιμενικό σώμα ,το Πυροσβεστικό σώμα, την Φιλαρμονική Καρλοβάσου, με τον αρχιμουσικό μας Κοτζαμάνη Μπάμπη.Την χορευτική ομάδα του «ΙΩΝΙΚΟΥ» με την καθηγήτρια χορού Παντελούκα Ελένη.

Τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια πολιτικής προστασίας ..ΚΟΣΜΑΔΑΙΩΝ –ΛΕΚΚΑΣ και ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ.

Ολους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων του Λιμένα και Νεου Καρλοβάσου για της χορηγειες τους. Ιδιαίτερα το κέτερινγκ « ΑΝΘΕΜΙΣ» του Κυριάκου Ευσταθίου για την χορηγεία με φαγητό και ποτά για την δεξίωση της εκδήλωσής μας!!

Τους ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών που με την παρουσία τους κόσμησαν την εκδήλωση.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Ιγγλέση Ιωάννη για την παραχώρηση του ιδιωτικού του χώρου για την πραγματοποίηση της δεξίωσή μας!!

Ελπίζουμε για του χρόνου να είναι ολόκληρη η εβδομάδα ,γεμάτη με τέχνη ,πολιτισμό, αθλητισμό,προβολή παραδοσιακών τοπικών προϊόντων ,και οικοτεχνίας του νησιού. Πιο πολύ γλέντι και ακόμη πιο πολύ θάλασσα!!!

Σκοπός μας να γίνει θεσμός!! 


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: