Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου: "πράξαμε τα απαιτούμενα από τον νόμο"


"Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, από το καταστατικό του, οφείλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του, «…με την χρησιμοποίηση κάθε νόμιμου και πρόσφορου μέτρου».

Συνεπώς, μετά από καταγγελίες μελών μας ότι τα έσοδα από την «1η έκθεση χειροποίητων ειδών και κοσμημάτων» δεν θα διατίθοταν εξ ολοκλήρου για το φιλανθρωπικό σκοπό που διοργανώθηκε, αλλά μικρό μέρος μόνο, και ότι επίσης, θα δίνονταν δικαίωμα συμμετοχής σε ιδιώτες που δεν θα είχαν τα απαραίτητα παραστατικά, πράξαμε τα απαιτούμενα από τον νόμο.

Ειδικότερα, μετά από αδυναμία του αρμόδιου Τμήματος Εμπορίου, λόγω έλλειψης των απαραίτητων δύο ατόμων για την διενέργεια ελέγχου, απευθυνθήκαμε στην ΔΟΥ Σάμου με αίτημα τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, όσον αφορά την νόμιμη παρουσία των συμμετεχόντων στην έκθεση και την εξυπηρέτηση του φιλανθρωπικού σκοπού της.

Το αίτημά μας αφορούσε αποκλειστικά την πιθανότητα ύπαρξης φορολογικών παραβάσεων και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να πλήξει τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της έκθεσης. Άλλωστε έχουμε ήδη δηλώσει από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, ότι όλα τα έσοδα του Santa Run (εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 29/12/14) θα διατεθούν στον ίδιο φιλανθρωπικό σκοπό. Επιπλέον, ο ΕΣΣ δεν έχει εναντιωθεί ποτέ ξανά σε φιλανθρωπικά και σχολικά bazaar, αντίθετα τα υποστηρίζει πάντα με χορηγίες.

Σημειωτέον, ότι πριν από τις παραπάνω απαιτούμενες από εμάς ενέργειες, θεωρήσαμε σωστό να έρθουμε σε επικοινωνία (η Πρόεδρος του ΕΣΣ) με τον υπεύθυνο οργάνωσης της έκθεσης, για την εξακρίβωση της αλήθειας των καταγγελιών.

Όμως, από την στιγμή που λάβαμε σαν απάντηση αοριστίες και έμμεσες απειλές, ήταν απαραίτητο να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία των μελών μας, που βάλλονται συνεχώς από το παραεμπόριο.

Ο ΕΣΣ παρόλο που συχνά γίνεται στόχος άδικων επιθέσεων, προσπαθεί με κάθε τρόπο, αν και κατά βάση συνδικαλιστικό όργανο, να συμβάλλει στην αναζωογόνηση της πόλης και να ανατρέψει το άσχημο κλίμα, τις περισσότερες φορές χωρίς να έχει άμεσα οικονομικά οφέλη, αλλά με γνώμονα την πολιτιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας."

Σχετικό Δημοσίευμά μας : Εδώ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: