Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Βιώνουμε τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα της κρίσης και τα αδιέξοδα που γεννά  ο Παγκόσμιος Χρηματικός και Χρηματιστηριακός Καπιταλισμός με τις αντιθέσεις του. Βιώνουμε τη βαρβαρότητα ενός συστήματος που πάνω από τις κοινωνίες και τον άνθρωπο, τοποθετεί τις αγορές, τις τράπεζες , και τη συσσώρευση των κερδών του. Βιώνουμε τα αποτελέσματα  λαθεμένων νοοτροπιών και κυρίως πρακτικών, ενός πολιτικού προσωπικού που φάνηκε ανίκανο να οραματισθεί , να σχεδιάσει, να υλοποιήσει, να διαχειριστεί, και να εγγυηθεί ένα ανθρώπινο και δίκαιο παρόν και μέλλον  για τη Πατρίδα και το λαό μας. Τέλος βιώνουμε το αδιέξοδο ενός παλιού και φαύλου πολιτικού συστήματος που έφτασε ουσιαστικά και τυπικά στο τέλος του.


Ζήσαμε και την ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική των 5,5 ετών της Κυβέρνησης Καραμανλή - Ν.Δ, που διπλασίασε μέσα σε αυτό το διάστημα το δημόσιο χρέος  της χώρας,  που άνοιξε ουσιαστικά τη κερκόπορτα για αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που ακολούθησε, υποβάθμισε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας, καθώς και τόσων άλλων λαθεμένων πολιτικών.  Δραπέτευσαν στη συνέχεια άρον άρον από την εξουσία, κλείνοντας αιφνιδίως τη Βουλή για τη παραγραφή των μεγάλων σκανδάλων εκείνης της περιόδου.

Ζήσαμε  και την πολιτική των 2 ετών της   κυβέρνησης Παπανδρέου – Βενιζέλου,  που με την υπογραφή τους στο μνημόνιο 2 τουλάχιστον και της δανειακής σύμβασης ,  συρρίκνωσαν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα, κατάστρεψαν  τη  παραγωγική βάση της χώρας, διεύρυναν  την ύφεση στην αγορά, κατέλυσαν  το κοινωνικό κράτος, φούντωσαν την ανεργία, κατάργησαν  τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, υποθήκευσαν  τη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδας και αλυσόδεσαν τη Πατρίδα μας για τα επόμενα 40 χρόνια τουλάχιστον, στο  διεθνές Τραπεζικό κεφάλαιο.

Η λεγόμενη παραδοσιακή Αριστερά όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, διατήρησε μία στάση στείρας άρνησης των πάντων, χωρίς ουσιαστικά εναλλακτικό και εφαρμόσιμο προτασιακό λόγο, χωρίς διάθεση συνεργασιών ή αναζήτησης σημείων επαφής για την ενότητά της, ενώ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα φοβικά της σύνδρομα και να μετασχηματισθεί σε κυβερνώσα πολιτική δύναμη.


Και βέβαια σε αυτή τη περίοδο, το σύστημα, τα συμφέροντα με τους εκπροσώπους του, επιμένουν. Θεωρούν ότι για όλα αυτά την ευθύνη την έχουν οι δυνάμεις της εργασίας που θα πρέπει να ¨τιμωρηθούν¨ , παραγνωρίζοντας ότι η εργασία είναι δικαίωμα, η αμοιβή της δεν είναι ελεημοσύνη , αφού η εργασία αποτελεί βασική παράμετρο του παραγωγικού μοντέλου.

Οι υποταγμένες στη τρόικα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις μικρότερες εφεδρείες τους, ( ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΛΑΟΣ κλπ) θα  επιχειρήσουν  μετά τις εκλογές, εάν διαθέτουν, αθροιστικά, κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να συνεχίσουν με ακόμα  πιο βάρβαρο τρόπο την ανακατανομή του πλούτου υπέρ των δυνάμεων του παγκόσμιου κεφαλαίου, οδηγώντας τα περισσότερα τμήματα του πληθυσμού πέρα από τα όρια της φτώχειας, στη ζώνη της εξαθλίωσης και του αφανισμού τους.

Απέναντι λοιπόν στη πολιτική ανεπάρκεια του συνόλου σχεδόν των πολιτικών σχηματισμών αλλά κυρίως μέσα από το σταδιακό μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ , από ένα γνήσιο κίνημα της Σοσιαλιστικής Αριστεράς σε ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα συντηρητικών πολιτικών και πρακτικών , γεννήθηκε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Ελλάδα στην Ευρώπη, με Πρόεδρο τη μαχητική Λούκα Κατσέλη.


Η Κοινωνική Συμφωνία εκφράζει την ανάγκη για τη συγκρότηση ενός εθνικού προοδευτικού σχεδίου εξόδου της χώρας από τη κρίση, ενός σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης και αναδιάρθρωσης του παραγωγικού μοντέλου.  Ενός μοντέλου που θα δίνει ελπίδα και όραμα.  Μιας κεντρικής διοίκησης που θα θέτει κανόνες για τη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, επιτελικού και αποτελεσματικού κράτους, και που μέσα από αυτό θα διασφαλίζεται  η κοινωνική συνοχή και η βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.

Η Κοινωνική Συμφωνία εκφράζει την ανάγκη να εμποδιστεί η παραπέρα δέσμευση της χώρας, μέσα από την τυφλή εφαρμογή του Μνημονίου, αντιπροτείνοντας και επιβάλλοντας πολιτικές ισοδύναμων μέτρων, διασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επαναπόκτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.


Αντιστεκόμαστε, λέμε όχι στα εκβιαστικά ψευτοδιλλήματα των μνημονιακών πολιτικών φορέων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, αφού η παρουσία της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι κατοχυρωμένη από το ίδιο το θεσμικό  Ευρωπαϊκό πλαίσιο και κεκτημένο. Παλεύουμε ταυτόχρονα για τη διαμόρφωση μιας άλλης Ευρώπης των λαών, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και προστασίας.

Έχουμε προτάσεις , έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα που συνδιαμορφώθηκε μαζί σας, αλλά κυρίως έχουμε πίστη στις αξίες του Σοσιαλισμού και της πολιτικής Δημοκρατίας, που υπηρετούμε.

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Τα νησιά μας στο Αιγαίο και ιδιαίτερα η Σάμος , η Ικαρία και οι Φούρνοι, ανεξάρτητα από τις φιλότιμες κατά καιρούς προσπάθειες των αιρετών της αυτοδιοίκησης, με ευθύνες της κεντρικής διοίκησης έχουν μείνει πολύ πίσω από μία αναπτυξιακή διαδικασία και προοπτική.


Οι εκλογές αυτές είναι ευκαιρία ανατροπής της αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου. Είναι ευκαιρία να διαπραγματευθούμε σκληρά το δικό μας Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για να βγούμε όρθιοι και όχι γονατισμένοι από την κρίση.

 Είναι ευκαιρία για τα νησιά μας να αλλάξουν σελίδα και να δώσουμε μια νέα προοπτική και ελπίδα στο τόπο μας, μέσα από στοχευμένες και εξειδικευμένες πολιτικές.

Σας καλώ όλους να στηρίξετε πολιτικά και εκλογικά τη νέα αυτή προσπάθεια , να συμμετέχετε ενεργά στη επανασύσταση της σύγχρονης Σοσιαλιστικής Αριστεράς στη Πατρίδα μας.

Η ιστορία δίνει το δικό της ραντεβού και εμείς οφείλουμε να είμαστε εκεί.

Σας καλώ να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Σε αυτό το ψηφοδέλτιο με αίσθημα ιδιαίτερης πολιτικής ευθύνης, έχω δηλώσει ΠΑΡΩΝ για το Νομό Σάμου.



     Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.


ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ"


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ, ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: