Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πρόστιμα που αγγίζουν τις 100.000 ευρώ σε επαγγελματίες της παραλιακής Πυθαγορείου



Την δέσμευση του δημάρχου  Σάμου αλλά και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου  για συμπαράσταση και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει  με  την παραλιακή του Πυθαγορείου απέσπασαν οι επαγγελματίες    στην  έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου τους .
Στην συνέλευση εκτός από τον δήμαρχο, τον νυν πρόεδρο του λιμενικού ταμείου   παρόντες ήταν και  ο βουλευτής  , ο νέος πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής  , ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου,  ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πυθαγορείου , δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτό που επισήμαναν οι επαγγελματίες είναι ότι δέχονται  συνεχώς πρόστιμα που στο σύνολό τους αγγίζουν τις 100.000 ευρώ.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει με τις επιδαπέδιες πινακίδες ενώ  για πρώτη φορά το λιμενικό ταμείο  τους απέστειλε επιστολή και τους ζητά τα χρήματα για την μίσθωση του εξωτερικού χώρου μέσα στον Μάιο κάτι που αδυνατούν να  πραγματοποιήσουν  καθώς τον χειμώνα που πέρασε δεν μπόρεσαν να δουλέψουν λόγω και της απομάκρυνσης των μόνιμων κατασκευών  και αναμένουν την θερινή περίοδο για να καλύψουν τα σωρευμένα χρέη. 
Στην συνέλευση τέθηκαν ακόμη τα θέματα  της καθαριότητας του Πυθαγορείου αλλά και του ευπρεπισμού του λιμένα που δέχεται τουρίστες κάτω από  συνθήκες  τριτοκοσμικές χωρίς  να παρέχονται ούτε χώροι αναμονής ούτε να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των επισκεπτών. Οι επαγγελματίες διαμαρτυρήθηκαν  για την έλλειψη  υποδομών και αναρωτήθηκαν για το που πάνε τα χρήματα που πληρώνουν  στο λιμενικό ταμείο.
Σύνταξη: Χάρης Ζαβουδάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: